Platform over de gehele recyclingstroom in België
Terug naar overzicht

Consultes bv

Consultes is een allround partner voor bedrijven op vlak van milieu, preventie en energie. Onze experten nemen een coördinerende, ondersteunende of adviserende rol op binnen de bedrijven om ze met een deskundige en pragmatische aanpak op een hoger niveau te tillen.

Het 30-koppige Consultes-team met kantoren te Kortrijk, Gent en Antwerpen ontwikkelde een eigen expertise op vlak van afvalwater, afvalstoffen, bodem, CO2-emissierechten, energie, explosieveiligheid, lucht, REACH & CLP, machineveiligheid, Welzijnswetgeving, Vlarem, verpakkingen, ARAB & Codex, gevaarlijke producten, omgevingsvergunning, ADR, … .  De ondersteuning wordt aangeboden voor zowel kleine, middelgrote tot grote internationale ondernemingen uit diverse sectoren (afval, metaal, hout, chemie, bouw, kunststof, voeding, energie, …). Hierbij wordt een meerwaarde gecreëerd door de aanwezige expertise, de geïntegreerde aanpak (milieu, preventie en duurzaam ondernemen) en het beschikken over een uitgebreid netwerk.

Om de efficiënte en digitale ondersteuning te kunnen aanbieden werden door de jaren heen diverse handige Tools ontwikkeld door de consultants.

Chemical Assessment Tool

De Consultes Chemical Assessment Tool is de meest efficiënte oplossing voor het beheer van gevaarlijke producten. De tool kan volledig op maat van een bedrijf aangepast worden en is dan ook dé oplossing voor een accurate opvolging van chemische producten in een onderneming.

Safety & Environmental Grid

Dit is een screenings- en rapporteringstool om de conformiteit met de milieu- en preventiewetgeving in een bedrijf na te gaan.

PreventScore

Met de PreventScore biedt Consultes bedrijven een gratis online tool om eenvoudig en snel de veiligheidscultuur binnen een bedrijf te meten. Er wordt een vergelijking met de markt en sector gemaakt en er worden meteen een aantal mogelijke werkpunten voorgesteld.

Update wetgeving

Het hele jaar door volgen de milieu- en preventie-experten bij Consultes de wet- en regelgeving op de voet. Die nauwgezette opvolging van de milieu- en preventiewetgeving wordt ook aangeboden in de vorm van een trimestriële nieuwsflits voor bedrijven.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Studie- en adviesbureau Adres Blokkestraat 41A bus 2
8550 Zwevegem
België
Telefoonnummer +32 (0)56 499 499 E-mailadres consultes@consultes.be Website consultes.be

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details