NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Zes Utrechtse gemeenten kiezen voor duurzame afvalinzameling van SUEZ

Zes Utrechtse gemeenten kiezen voor duurzame afvalinzameling van SUEZ

Zes Utrechtse gemeenten kiezen voor SUEZ voor het inzamelen van huishoudelijk afval. Hiermee wint de specialist in afval- en grondstoffenmanagement het inzamelcontract voor maar liefst zes van de negen gemeenten in Utrecht.

SUEZ is de komende vier jaar verantwoordelijk voor de inzameling van huishoudelijke afvalstromen in de gemeenten De Bilt, Stichtse Vecht, Houten, De Ronde Venen, Wijk bij Duurstede en Eemnes. Per 1 januari 2019 gaan de contracten voor de afvalinzameling van huishoudelijk afval van start. Het gaat om 233.249 inwoners en 96.714 aansluitingen met jaarlijks bijna 45 kiloton restafval en 30,5 kiloton gft. De contracten hebben een optie tot twee keer twee jaar verlenging.

14 duurzame kraakperswagens en 50 nieuwe arbeidsplaatsen
Ilse van den Breemer, Manager Overheden bij SUEZ, is trots dat SUEZ de contracten voor maar liefst zes van de negen gemeenten heeft gewonnen: “Het is een bevestiging dat onze focus op duurzaamheid het verschil maakt. We verwerken en recyclen afval op de meest innovatieve wijze en onderzoeken continu het gebruik van alternatieve brandstoffen. Zo zetten we steeds meer voertuigen in die rijden op LNG, een brandstof die een stuk schoner is dan diesel. Daarnaast zorgt het winnen van de aanbestedingen voor meer arbeidsplaatsen. We nemen bijna 50 nieuwe chauffeurs en beladers aan voor de afvalinzameling in deze zes Utrechtse gemeenten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details