Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Vrouw in de kijker

“Ze weten dat ik in hetzelfde schuitje gezeten heb”

De slogan van familiebedrijf Lammertyn luidt ‘net iets meer in afvalbeheer’. Een houding die ook Sabine Lammertyn typeert die instaat voor de planning.

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | Lammertyn – Ortessa

17 juni 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De recyclagesector wordt nog te veel gezien als een mannenwereld. Niks is minder waar. Meer en meer vrouwen vinden een job en een plaats in de wereld van afvalinzameling en -verwerking. En we stellen ze graag uitgebreid aan u voor. In elke editie laten we een vrouw uit de sector aan het woord over haar job en wat die precies zo fijn maakt. De slogan van familiebedrijf Lammertyn luidt ‘net iets meer in afvalbeheer’. Een houding die ook Sabine Lammertyn typeert die instaat voor de planning van 30 chauffeurs en laders vanuit de site in Beveren.

Wie zegt planning, die zegt bijsturen. “Mijn job bestaat erin te zorgen dat de ophaling van het afval bij klanten en de verwerking op de site zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Een week vooruitkijken en plannen is echter schier onmogelijk. Je komt steeds voor verrassingen te staan, die vragen om aanpassingen. We hebben het geluk nog over een tweede site te beschikken in het Gentse, waardoor we net iets flexibeler kunnen schakelen om zo goed mogelijk aan wensen van klanten of verzuchtingen van medewerkers tegemoet te komen. En als het moet, kruip ik zelf nog achter het stuur van de vrachtwagen.”

Wederzijds respect en begrip

Dat Sabine altijd paraat staat om bij te springen levert haar het nodige respect en begrip op van het team van chauffeurs en laders. “Vroeger reed ik zelf voortdurend met de vrachtwagen rond. Ze weten dus dat ik in hetzelfde schuitje gezeten heb en voor dezelfde uitdagingen stond. En dat ik ook nu nog geen schrik heb om mijn handen uit de mouwen te steken. Het mag dan een mannenwereld zijn, ik kom heel goed met ze overeen door het wederzijds vertrouwen dat na al die jaren ontstaan is. Al kunnen we ook wel eens zagen tegen elkaar”, voegt ze er met een knipoog aan toe. 

Zelf voor kiezen

Tijdens de zomermaand heeft ze overigens nog een extra medewerker om aan te sturen. Dan komt zoon Milan vakantiejob doen als lader. “Niet uit verplichting omdat het een familiebedrijf is. Neen. Hij geniet ervan: afwisselend werk in de buitenlucht … Net zoals ik vroeger ook met mijn hart voor deze sector gekozen heb. Afvalbeheer speelt een cruciale rol om het milieu te beschermen en onze toekomst veilig te stellen. En dat ik daarbij kan samenwerken met mijn broer is bijzonder fijn.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details