Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Nieuws

Wat kun je met een kabelbinder?

tweezers-3402020_1920-kopieren

4 juni 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Wat is een kabelbinder eigenlijk?

Een kabelbinder wordt ook wel een tie-wrap, TY-wrap, tiewrap, sjorbandje, bundelbandje, bindbandje, kabelbinder, trekbandje of coisonbandje genoemd. Er zijn dus veel benamingen voor het fenomeen kabelbinder. Een kabelbinder of tie-wrap kan van kunststof zijn, maar voor kabelbinders worden meestal kunststof exemplaren bedoeld. Maar er zijn ook metalen varianten, die ideaal zijn voor gebruik bij autobedrading of om buizen en slangen aan elkaar te bevestigen. Met een kabelbinder worden met name elektrische bedradingen en kabels aan elkaar verbonden. Waarvoor worden kabelbinders zoals gebruikt? Wat kun je precies met dit bevestigingsmateriaal? En welke voordelen heeft dit type tie-wrap?

Waarvoor gebruik je tie-wraps zoal?

Kabelbinders van kunststof of metaal worden gebruikt als bevestigingsmateriaal. Ze zijn ideaal om iets stevig vast te maken of een verbinding tussen twee voorwerpen aan te brengen. Het sjorbandje breng je aan om de kabels, buizen of bedrading en trek je vervolgens strak aan. Op de bandjes zitten tandjes, die ervoor zorgen dat de kabelbinder strak aangetrokken kan worden en niet meer loslaat. Dit leidt tot een strakke en sterke bevestiging, die niet meer handmatig los te krijgen is. Mocht je de materialen in de toekomst willen losmaken, dan moet de kabelbinder met een kniptang losgemaakt worden. Tie wraps zijn verder handig om autokabels of motor- dan wel scooterkabels en slangetjes mee vast te knopen. Kies hierbij voor een rvs kabelbinder, want deze kunnen goed tegen roest en gaan lekker lang mee. Dit samenbinden van kabeltjes wordt ook wel ‘bundelen’ genoemd.

De kabelbinder heeft nog wel meer voordelen

Een kabelbinder heeft nog meer voordelen dan die zojuist genoemd zijn. Zo zijn ze lekker licht en zorgen dus nauwelijks voor extra gewicht. Verder zijn tie wraps erg goedkoop en kun je er dus – voor jouw garage, bouwbedrijf of als particulier – een grote voorraad van inslaan voor een relatief klein bedrag. Ten slotte is er qua sjorbandjes enorm veel keuze: je kunt gaan voor smalle binders, kunststoffen tie wraps, metalen binders en voor korte en langere uitvoeringen. Ook qua kleuren is de variatie nagenoeg eindeloos. Door voor de juiste kleur te kiezen, zorg je ervoor dat de kabelbinder nauwelijks opvalt, terwijl je de elektriciteitsdraden, buizen of kabeltjes wel nauw aan elkaar kunt verbinden! Ga daarom ook voor het gemak van tie wraps en zorg ervoor dat je altijd een aantal exemplaren achter de hand hebt voor jouw klussen!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details