Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Materieel

Voorbreker met dubbelrotor bewijst zich als ultieme allrounder

5 april 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Recyclagebedrijven worden regelmatig geconfronteerd met een belangrijke vraag met betrekking tot het verkleinen van verschillende soorten afval: Welke breker is geschikt voor het complete assortiment, wat is de beste allrounder? Haas biedt nu antwoord op deze vraag: De machine met de Viking de HAAS TYRON is de ideale oplossing voor het verkleinen en volumereductie van verschillende soorten materiaal zoals houtafval, huishoudelijk en industrieel afval, spoorwegliggers met of zonder ijzeren platen, matrassen, papierrollen, wortels en groenafval. Lybover is de exclusieve partner van Haas voor de Benelux.

Afhankelijk van de configuratie van de werktuigen verkleint de HAAS TYRON verschillende soorten materiaal tot een finale productgrootte van 150 – 500 mm. Al deze materialen kunnen worden versnipperd met hetzelfde shredderwerktuig. Als bijvoorbeeld matrassen eerst worden verkleind, gevolgd door houtafval, is het mogelijk het shredderprogramma van de machine te wijzigen door op één knop te drukken en het verkleiningsproces zonder enige vertraging voort te zetten. Drie standaardprogramma’s zijn vooraf geïnstalleerd voor het verkleinen van houtafval, groenafval en huishoudelijk of industrieel afval. Een vierde programma kan door de klant zelf worden ingesteld voor het verkleinen van moeilijk materiaal. Elke as wordt aangedreven door een afzonderlijke hydraulische motor met een afzonderlijke hydraulische tandwielkast waardoor het dus mogelijk is om elke as afzonderlijk te laten draaien met betrekking tot het aantal rotaties per minuut en de rotatierichting.

Speciaal reinigingssysteem vermijdt machineblokkade

HAAS heeft ook het probleem opgelost met betrekking tot het omhullen van lange materialen zoals plastiek folie, vleugelprofielen, matrassen of composietpanelen rond de assen die tot machineblokkades leiden. De HAAS TYRON is daarom uitgerust met een speciaal reinigingssysteem dat deze omhulsels vermijdt. De assen draaien asynchroon achteruit en garanderen het zelf­reinigende effect, zelfs bij het verkleinen van deze moeilijke lange materialen. De HAAS TYRON is beschikbaar in stationaire en mobiele versies in drie verschillende maten: TYRON 1500, 2000 en 2500. Dit vertaalt zich in respectieve aslengtes van 1.500, 2.000 of 2.500 mm. De handeling wordt uitgevoerd door een afstandsbediening met twaalf kanalen vanop de laadeenheid. Het geoptimaliseerde geluidsisolatiesysteem (maximaal 92 dBA) en het functionele display (in verschillende talen met een geïntegreerd foutdetectie­systeem) zijn standaard voorzien in de basisversie.

Dieselbesparing van 25%

De door diesel aangedreven mobiele machine is beschikbaar op haakliftframe, op rupsbanden of op een aanhanger met extra opties. Een ander voordeel van de HAAS TYRON met dieselmotor is de verfijnde HES (= HAAS Energy Saving): de machines lopen met verschillende omwentelingssnelheden afhankelijk van de laadfactor en bereiken een dieselbesparing van ongeveer 25%. In stationaire installaties is de HAAS TYRON de ideale eerste shredderstap in een recyclagelijn. In dit geval is de mogelijke optie een afzonderlijke aandrijfeenheid (Powerpack) die onafhankelijk van de machine zelf kan worden geplaatst.

Bespaar geld met mobiele hamermolen ARTHOS 1600

HAAS ARTHOS 1600 – de eerste mobiele hamermolen – was een van de hoogtepunten op IFAT 2018! De hamermolen zal voor de eerste keer mobiel zijn, op rupsen en zal moeiteloos presteren, zelfs in de moeilijkste omgevingen. In de stationaire sector is de HAAS ARTHOS hamermolen eerder bekend als de ‘HSZ’ en is hij al jaren een populaire nabreker. De ontwikkelaars van HAAS zijn er nu in geslaagd om de technologie van de stationaire versie ideaal aan te passen aan mobiele technologie. Dankzij de speciaal door HAAS ontwikkelde ballistische scheider worden massieve delen in het inputmateriaal automatisch geweerd. Het systeem is al vele duizenden uren in stationair gebruik en heeft zichzelf bewezen. De machine hoeft niet te worden gestopt om de massieve delen te verwijderen, waardoor stilstanden aanzienlijk worden beperkt en de kosten daardoor worden verlaagd! Een ander hoogtepunt van de hamermolen van HAAS is de zeer eenvoudige zeefwisseling omdat de machine hydraulisch kan worden geopend. De operator heeft de mogelijkheid om de zeef binnen zeer korte tijd te veranderen en zo de grootte van het outputmateriaal te variëren. In combinatie met de TYRON voorbreker verkleint de nieuwe innovatie van HAAS houtafval, groenafval, RDF- en PVC-afval grondig en snel tot minder dan 30 à 150 mm op elke locatie. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details