Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Materieel

Verdubbeling cilinderkracht betonschaar dankzij hoogfrequente trilling

recpro-rotar-01-kopieren

20 juni 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het was met recht een baanbrekende innovatie op de onlangs gehouden Bauma. Bij de nieuwe Rotar betonschaar wordt namelijk gebruik gemaakt van Ramplifier technologie. Daarmee is het mogelijk om de krachten van de cilinder in een fractie van een seconde te verdubbelen. Ander nieuwtje is de uitbreiding van de RSP serie starre vergruizers.

Bij Rotar geloven ze, dat mensen en machines veel efficiënter kunnen werken. Vanuit deze filosofie ontwikkelt het bedrijf uit Genemuiden al vele jaren innovatieve uitrustingen voor hydraulische graafmachines en wielladers. De Rotar amplifier technologie past daar uitstekend bij en is ontwikkeld na diepgaande discussies met dealers en leveranciers. De Ramplifier stuurt op basis van weerstand. Komt die boven de 250 bar machinedruk, dan wordt de output met factor twee verdubbeld. In de praktijk betekent dat een output van 500 bar, oplopend tot 700 bar. De Ramplifier is in de zuigerstang van beide cilinders gemonteerd.

Verdubbeling cilinderkracht betonschaar dankzij hoogfrequente trilling

De Ramplifier is in de zuigerstang van beide cilinders gemonteerd.

 

Hoogfrequente trilling

Wanneer de weerstand oploopt tot 250 bar wordt automatisch de Ramplifier geactiveerd. Op datzelfde moment gaat de snelheid van de cyclus omlaag, maar is de RCC betonschaar zich al in het beton aan het invreten. Dit gebeurt vanaf nu echter met een verdubbeling van de cilinderkracht. Door een kloppende, hoogfrequente trilling gaan de bekken van de schaar met extra kracht het beton te lijf. Die hoogfrequente trilling heeft een zichtbaar versterkend effect op het breken van het beton en dat komt ook de snelheid zeer ten goede. Rotar verwacht dan ook, dat deze revolutionaire Ramplifier technologie baanbrekend zal zijn binnen de demolitionindustrie. De vele positieve reacties onderschrijven die verwachting.

Meer starre vergruizers

Enorme breekkrachten, snelle cyclustijden en eenvoudig wisselbare slijtdelen die extra lang meegaan. De RSP Serie vergruist eenvoudig het beton en verwijdert tegelijkertijd alle betonijzer, zodat schone producten kunnen worden afgevoerd voor recyclage. Rotar heeft de RSP serie uitgebreid van twee naar vier modellen. Na de introductie van de RSP 25 S en de RSP 32 S komt het bedrijf nu met de RSP 20 S voor machines van 16 – 25 ton en de RSP 40 S voor machines van 32 tot 50 ton.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details