NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Veiligheid primeert

Veiligheid primeert

Nog al te vaak horen we in het nieuws het trieste bericht dat een voetganger of fietser is omgekomen bij een dodehoekongeval. Er zijn echter al lang mogelijkheden om het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens te verminderen. Helaas zijn ze niet verplicht, op de minder doelmatige dodehoekspiegel na. VDK Mol nam de beslissing om alle voertuigen die worden uitgerust met een VDK opbouw ook te voorzien van een camerasysteem van Brigade.

Brigade Electronics focust zich op voertuigveiligheid, zowel on-road als off-road. Al in 1976 werd het eerste achteruitrij-alarm in Europa geïntroduceerd door dit bedrijf. “Onze producten verminderen het risico op ongelukken en beschermen kwetsbare weggebruikers zoals fietsers en voetgangers door de dode hoeken van het voertuig tot een minimum te beperken”, vertelt Dirk Van Schuylenbergh van Brigade. “Het assortiment producten omvat 360°-camerasystemen, traditionele camera’s, monitoren, achteruitrij-alarmen met witte ruis, ultrasone obstakeldetectie, radardetectie en digitale opname-apparatuur.

Standaard op VDK Mol

VDK Mol, een constructeur van de opbouw voor vuilniswagens en deel van de Mol groep, werkt al langer samen met Brigade. Dat bevestigt Joachim De Vreese, sales executive bij VDK: “Vuilniswagens zijn door hun werkomstandigheden bijzonder gevoelig voor ongevallen. Denk maar aan drukke stadscentra, maar ook de onoverzichtelijke straten, geparkeerde auto’s en andere obstakels waartussen ze moeten laveren terwijl voetgangers en fietsers zich met doodsverachting nog in de kleinste gaatjes persen. Daarom rust VDK zijn opgebouwde voertuigen al een tijdlang uit met de achteruitrijcamera’s van Brigade. Dat werd ondertussen uitgebreid met de dodehoekcamera en het Backeye®360° systeem. Elk VDK voertuig wordt nu standaard hiermee opgebouwd en wordt door ons zelf gemonteerd. De chauffeur heeft hierdoor een krachtig instrument om zijn omgeving in de gaten te houden. Veel efficiënter dan met spiegels alleen mogelijk is.”

recyclepro_brigade_02-kopieren

De gekalibreerde camera’s zijn hoog op de voor-, zij- en achterkant aangebracht en registreren de gehele omgeving van het voertuig, inclusief alle dode hoeken.

 

Intelligente camerasystemen

“De Backeye®360 systemen zijn intelligente camera/monitorsystemen ter ondersteuning bij het manoeuvreren op lage snelheid. Ze geven de bestuurder in real-time een overzicht van de volledige omgeving van het voertuig in één enkel beeld”, vult Van Schuylenbergh aan. “Brigade biedt een keuze aan 360°-technologieën, die allebei werken met vier ultragroothoekcamera’s, die elk een volledige zijde van het voertuig beslaan met een beeldhoek van meer dan 180°. De gekalibreerde camera’s zijn hoog op de voor-, zij- en achterkant aangebracht en registreren de gehele omgeving van het voertuig, inclusief alle dode hoeken. De vier live beelden worden gelijktijdig naar een elektronische controle-unit (ECU) gestuurd, voor verwerking, combinatie, blending en integratie. De vertekening door de groothoeklens wordt gecorrigeerd, zodat een enkel helder, vloeiend beeld in real-time op de monitor van de bestuurder wordt weergegeven. Iedere installatie en kalibratie van Backeye®360 is uniek. De combinatie en integratie van de camerabeelden kan worden geconfigureerd om aan de eisen van de gebruiker te voldoen en de instellingen kunnen worden opgeslagen, zodat deze kunnen worden toegepast op identieke voertuigen in een wagenpark. De reikwijdte van het gezichtsveld kan worden afgestemd op de toepassing.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details