allu-d-crushing-bricks-kopieren

Met de ALLU Transformer is het omzetten van een afvalstof naar een grondstof kinderspel.

02:15
14-12-2018

Veelzijdig hulpmiddel om afvalstoffen tweede leven te geven

Om afvalstoffen zo efficiënt mogelijk om te zetten in grondstoffen, zijn goede machines onontbeerlijk. Naast een zeer succesvol dealerschap in België van het merk ALLU is Van Laecke Group vanaf heden importeur voor de Nederlandse markt. Door de succesvolle verkoop in België en de jarenlange expertise die de groep bezit, was de keuze om het Nederlandse gebied er bij te nemen snel gemaakt.

Met het ALLU gamma heeft de groep nu een sterker aanbod om de Nederlandse recyclage-sector nog beter te dienen. Het Finse ALLU is een betrouwbaar hulpmiddel voor diverse zeef- en verkleinwerken en past dus binnen het plaatje van de groep. ALLU maakt al meer dan 25 jaar zeef- en breekbakken in allerlei types en uitvoeringen voor graafmachines en wielladers. Deze reeks wordt uitgebracht onder de naam Transformer, aangezien hij de definitie van zeef- en breekbak overstijgt.

Met de ALLU Transformer is het omzetten van een afvalstof naar een grondstof kinderspel. Voor het aansturen van de Transformer kan gebruikgemaakt worden van een graafmachine van 4 tot 160 ton of een wiellader van 2 ton tot maximaal 90 ton, afhankelijk van het type Transformer. De ALLU Transformer heeft enkele wereldwijd gepatenteerde voordelen. Zo is ALLU, door zijn unieke zijplaat, het enige merk op de markt dat slechts om de 40 uur dient gesmeerd te worden, wat de onderhoudskost aanzienlijk vermindert. De Transformer bestaat uit een stevig, stalen frame, waarop horizontaal draaiende zeef- of breektrommels gemonteerd zijn die allemaal in dezelfde richting draaien. Afhankelijk van het soort trommel en het type hamers kan afgezeefd worden op minimaal 16 tot maximaal 100 mm.       

j32a0726-kopieren

Naast een zeer succesvol dealerschap in België van het merk ALLU is Van Laecke Group vanaf heden importeur voor de Nederlandse markt.

 

Verschillende toepassingen
Het werkingsprincipe bestaat uit drie fases. Als eerste wordt het te verwerken materiaal opgeschept. In de volgende fase gebeurt het zeven en verkleinen van het materiaal. In de laatste fase wordt het grote materiaal dat in de bak blijft apart gestockeerd. Zo kan zonder extra transportkosten zeer compact materiaal ter plaatse afgezeefd en hergebruikt worden. Een toepassing die zeer geliefd is bij onder andere tuinaanleggers en aannemers gespecialiseerd in pijpleidingen. Niet alleen zeven is een veelgebruikte toepassing, de machine kan ook ingezet worden voor het mengen van onder andere zand en grond of slib en schors, stabiliseren van klei en kalk, beluchten van slibcompost, verkleinen van glas …

Unieke constructie
Door het ontwerp van de Transformer is er een optimale materiaalstroom en kan men rekenen op minimaal opspringen van het te verwerken product. De unieke constructie zorgt er onder andere voor dat het verwerken van samenklevend materiaal geen probleem is. Zo kan de Transformer ingezet worden bij grondstoffen die door de vorst samengeklit zijn, meststoffen, compost of moeilijkere grondstoffen zoals leem of klei. Voor lichtere materialen zoals gipskarton of biomassa kan de machine uitgerust worden met een hydraulisch duwplaat die de zwaartekracht een handje helpt om het materiaal te verwerken.

Stabiel familiebedrijf
Van Laecke Group is een familiale kmo met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. De groep overkoepelt drie bedrijven die aan de klanten in hun sector een uitgebreid en complementair aanbod van machines aanbiedt. Binnen de groep kun je onder andere terecht bij Marcom Recycling voor recyclagemachines voor de verwerking, sortering en reiniging van grond- en steenafval van diverse origine. Het Nederlandse Van Bemmel Recycling staat in voor de verwerking van sloop- en groenhout. De groep wordt vervolledigd door Van Laecke Machines, met een gamma van krachtige Terex overslagkranen en een uitgebreid aanbod aan industriële- en bosbouwfrezen van het merk FAE. Vanuit hun twee vestigingen, nabij Brugge en Utrecht, verzorgen zij onderhoud en service naar de klant. In totaal zijn er 35 werknemers actief bij dit bloeiende familiebedrijf.

Kom kennismaken tijdens Recycling 2018
Tijdens de Recycling beurs in Gorinchem kan je kennis maken met het volledige ALLU aanbod en live demos meevolgen. Naast het assortiment van ALLU, wordt u voorgesteld aan het uitgebreide gamma van onder andere Terex Finlay, Evoquip, JENZ en Terra Select. U bent van harte welkom op stand E122.      

Tekst: Marcom Recycling
Beeld: Marcom Recycling

Recyclepro partners

“De samenwerking met LYBOVER is zeer vlot verlopen en de timing is perfect gerespecteerd”, aldus Lieve De Witte.Schmitt Recycling in Fulda is een kleiner kmo-verwijderingsbedrijf met circa dertig medewerkers.