Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Vrouw in de kijker

“Van afval grondstoffen maken, dat is iets heel bijzonders”

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | New West Gypsum Recycling

27 maart 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De recyclagesector wordt nog te veel gezien als een mannenwereld. Niks is minder waar. Meer en meer vrouwen vinden een job en een plaats in de wereld van afvalinzameling en -verwerking. En we stellen ze graag uitgebreid aan u voor. In elke editie laten we een vrouw uit de sector aan het woord over haar job en wat die precies zo fijn maakt. Voor 2023 bijt Natascha Van Der Gucht van New West Gyspum Recycling de spits af.

Het begon allemaal met een telefoontje van een uitzendkantoor. “Of ik een vervanging voor vier maanden wilde doen?”, herinnert Natascha zich. “Ik kwam terecht aan de weegbrug. Dat betekent veel administratie maar ook veel contacten met de chauffeurs die komen aanrijden. Vier maanden zijn nog nooit zo snel voorbij gevlogen. We zijn nu tien jaar later en de interesse is sindsdien alleen nog maar gegroeid. Want zeg nu zelf, van afval weer grondstoffen maken, dat is iets heel bijzonders.” 

Kwaliteit blijven verbeteren

Intussen is Natascha opgeklommen tot projectmanager. “Samen met zaakvoerder Maarten Hendriks en plant manager Kim Geens proberen we de kwaliteit te blijven verbeteren. Enerzijds door kritisch naar onze eigen processen te kijken, daarom gaan we bijvoorbeeld voor een ISO-certificering. We zijn nu al twee jaar de trotste eigenaar van ISO 9001 en 14001. Anderzijds door klanten te sensibiliseren over wat mag en niet mag.” Natascha maakt er een punt van om jaarlijks de klanten te polsen naar hoe ze de samenwerking evalueren en wat er beter kan. “Iets wat ik opgenomen heb tijdens corona. Dat persoonlijke contact, een vertrouwde stem aan de andere kant van de lijn, maakt het veel leuker om zaken te doen.”

Elke dag een verrassing

Een tweede absolute pluspunt aan haar job, vindt Natascha de veelzijdigheid. “Je kan op voorhand nooit helemaal voorspellen wat er de volgende dag zal gebeuren. Elke dag brengt wel een verrassing. Bovendien krijg ik hier enorm veel kansen om bij te leren. Als we andere vestigingen bezoeken is mijn motto steevast ‘horen, zien en meenemen’, want er zijn altijd wel nog zaken die je kunnen helpen om beter in te spelen op de noden van de klant.” Natascha denkt dus allerminst aan veranderen van job. “Ik doe het echt heel graag. Ik wil mijn kinderen een mooie toekomst kunnen geven. Fantastisch toch dat ik met mijn job daartoe bijdraag.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details