NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Vakbeurs Recycling | ‘Wij hoeven niets te doen, de overheid bezorgt ons werk’

Vakbeurs Recycling | ‘Wij hoeven niets te doen, de overheid bezorgt ons werk’

Relatiebeheer. Dat is de belangrijkste reden voor Hubert Neelen, senior consultant bij M-Tech in Nederland en zijn Belgische collega Peter de Bruyne, senior consultant voor België om aanwezig te zijn op de Vakbeurs Recycling. “Het is de meest efficiënte manier om in korte tijd al onze 150 relaties in de branche te spreken.

Dat zijn recyclagebedrijven en bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken”, stelt Neelen. ‘En dat doen we al sinds de eerste keer dat de beurs plaatsvindt.” M-Tech komt zelf niet met een speciaal product of noviteit naar de beursvloer. “Dat bedenkt de overheid voor ons”, vertelt de consultant lachend. “Bij iedere wetswijziging of nieuwe norm bezorgen ze ons nieuwe opdrachten. In het verleden ging dat regelmatig over asbest, vorig jaar waren het de kunstgrasvelden en de nieuwe Omgevingswet en dit jaar zijn het de soaps rondom PFAS en Stikstof. Wij van M-Tech zijn eigenlijk niets meer dan vertalers. We vertalen de bedrijfsstrategie van onze klanten naar rechten zodat ze aan de regels voldoen en vervolgens vertalen we de regelgeving naar de uitvoering.”

Volgens Neelen is het mooie aan de recycagebranche dat er drie mechanismen zijn waardoor het speelveld regelmatig verandert. “Dat zijn regelgeving, marktwerking en techniek. Op al die vlakken verandert regelmatig iets, waardoor ons werk als adviesbureau belangrijk blijft. En anticiperen op nieuwe wetten levert altijd weer extra werk op.” Volgens Neelen is dat in Nederland erger dan in België. “In België is men wat afwachtender. Kijkt men eerder de kat uit de boom. Maar daardoor ontstaan er ook minder vaak onwerkbare situaties voor bedrijven, zoals nu in Nederland rondom stikstof en PFAS wel het geval is. Daar zijn de regels echt doorgeslagen, als je het mij vraagt.” Maar uiteindelijk levert het M-Tech klandizie op. “Het is vandaag de dag voor bedrijven bijna niet meer zelf te doen en de nieuwe Omgevingswet zal het er ook niet makkelijker op gaan maken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details