NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

Vakbeurs Recycling | Samen slimmer afval verwerken

Het is bijna dagelijks nieuws: branden bij afvalverwerkers. De risico’s voor het bedrijfsproces, de medewerkers en omgeving zijn groot. Ook het voldoen aan de voorwaarden binnen een brandverzekering wordt steeds lastiger. De sector afvalbeheer is daarnaast ook de sector waarin relatief de meeste ernstige arbeidsongevallen plaatsvinden. Welke maatregelen kunnen we treffen om de veiligheid significant te verhogen? Waar liggen kansen voor verbetering? Op vakbeurs Recycling komen, naast de oplossingen die te vinden zijn bij de exposanten, verschillende experts hierover aan het woord in het kennistheater. Alles onder het motto ‘Samen slimmer afval verwerken’, bedoeld om deze sector gezonder en veiliger te maken.

Dagelijks zijn er op de vakbeurs sprekers te vinden over de stand van zaken en nieuwe mogelijkheden in branddetectie en duurzame inzetbaarheid en een veilige omgeving in de afvalsector. Zo gaat Jeroen Keunen van Vision Partners in op concrete handvatten waarmee het risico op broei wordt gereduceerd. Pieter Verstappen van Saval B.V. brengt succesverhalen van risicogestuurde brandveiligheid en legt uit waarom dit de meest effectieve aanpak van dit moment is. Bob Wester van B.L.W. Visser belicht de wetgeving om brandveilig te werken en gaat in op de vraag of dit voldoende is om branden te voorkomen en zorgeloos het weekend in te gaan als afvalverwerker.

Voorkom dat je moet voorkomen

Stichting Arbocatalogus Afvalbranche is met een locatie aanwezig op het event om praktijkgerichte tips voor een veilige en gezonde werkomgeving. In het kennistheater geven advocaten Wilbert van Eijk en Charlotte Posthuma van Van Iersel, Luchtman advocaten een interactieve workshop: “Arboveiligheid: voorkom dat je moet voorkomen.” Aan de hand van voorbeelden geven zij aandachtspunten en helpen ze de afvalondernemer om het Arbobeleid op orde te krijgen en weet hij of zij hoe te handelen in deze complexe regelgeving.

NIEUW! Match & Meet en Recycling in de spotlight

Een uitdaging voor het voeren van effectief afvalmanagement is om de juiste partijen samen te brengen. Afvalgids.nl draagt tijdens vakbeurs Recycling zorg voor een uitgebreide match & meet tool. Zo worden afvalontdoeners en afvalverwerkers op een actieve manier met elkaar in contact gebracht. Ook is er deze editie aandacht voor duurzame innovaties op de beursvloer. Onder andere Schoeller Allibert introduceert CircuLine®, een afvalbak van gerecycleerd materiaal, en Duim Techniek presenteert innovatieve software die de productie optimaliseert in het kader van procesmanagement.

VERAS Symposium ‘Zonder circulair slopen geen duurzaam beton!’

De sloopbranche en betonindustrie treffen elkaar tijdens vakbeurs Recycling. De branches gaan aan de hand van korte pitches en stellingen met elkaar in gesprek over de materiaalstroom beton in de circulaire economie. Wat hebben zij van elkaar nodig? Waar liggen de kansen en mogelijkheden? Welke mooie circulaire initiatieven zijn er? Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzaam innoveren en onafhankelijk voorzitter Stuurgroep uitvoering Betonakkoord, is moderator op het symposium. Het VERAS Symposium wordt gehouden op vakbeurs Recycling op woensdag 20 november.

Over Vakbeurs Recycling

Recycling is de nationale vakbeurs voor recyclingtechniek en afvalmanagement. Het jaarlijkse vakevenement combineert de marktplaats voor de afvalketen met laagdrempelig netwerken en gratis catering. De vakbeurs Recycling trekt jaarlijks ruim 4.500 professionals binnen de afvalbranche en de verantwoordelijke(n) voor het afvalbeheer van bedrijven met grote afvalstromen. In 2019 viert de vakbeurs Recycling op 19, 20 en 21 november alweer de tiende editie.  


Praktische info

Waar? Evenementenhal Gorinchem

Wanneer? 19, 20 en 21 november

Tickets? Gratis te bezoeken

Meer info? www.vakbeursrecycling.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details