NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

Vakbeurs Recycling | Mobiele en compacte zeefmachines

SMO zet tijdens de vakbeurs Recycling in op de compacte en mobiele zeefmachines op aanhangers van Flexiever. “Juist nu bedrijven willen besparen op grond- en transportkosten zijn dat populaire producten”, stelt Michael de Craene van SMO. “Vooral bij hoveniers en verhuurbedrijven slaan deze modellen aan.” De Craene neemt daarom de Flexiever MS Trailer en de Flexiever MS Trailer Basic mee naar Gorinchem.

Deze mini screeners, gemonteerd op het chassis van een aanhangwagen kunnen gemakkelijk ingezet worden in de sector van bodemonderzoek of andere toepassingen waarbij zeefwerken van kleine volumes vereist zijn. Door het wegnemen van de lichtbalk ontstaat onder de zeef een U-vormig chassis waardoor de machine gemakkelijk kan verreden worden. Hiervoor is speciaal een onderbroken wielas voorzien. Bij de MS Trailer Basic kan manueel worden uitgesorteerd aan het zeefdek en de machine kan uitgerust worden met een vernevelinstallatie inclusief waterpomp en reservoir van 50 l. De machine kan aangevuld worden met een minigraver, bobcat, schop en transportband en is geschikt voor het zeven van compost, zwarte grond, zand, houtchips, granulaten, biomassa, insecten, steenkool, aardappelen en zaden.

De MS Trailer staat in rijmodus in de lengterichting van de aanhangwagen. Wanneer er gezeefd wordt, draait de Mini Screener 90°. Hierdoor valt de grove en fijne fractie links en rechts van de aanhangwagen en wordt er zo altijd een vrije doorgang gecreëerd. Daarnaast wil De Craene de Flexiever Garden op de beursvloer laten zien: een zogenaamd kruiwagenmodel die beschikt over een praktisch elektrisch aangedreven 1-deks mini-zeef. “Daardoor is de machine makkelijk verplaatsbaar en kan ze overal ingezet worden. Ze kan beladen worden met een schop of via een transportband.” De compacte zeefmachines zijn niet alleen klein en makkelijk op een aanhanger te vervoeren, ze zijn volgens De Craene ook snel inzetbaar, gemakkelijk te transporteren en door bijna iedereen te bedienen. “Ik zie dat de compacte modellen ook steeds vaker worden aangeschaft door bodemonderzoekbedrijven.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details