VDI conference EddyFines v2.180
00:29
09-11-2018

Vakbeurs Recycling | Aanvoermodule zorgt voor hogere opbrengst eddy current scheider

Wie een maximaal rendement wil bereiken in de EC-scheider, moet zeker een kijkje nemen op de stand van Goudsmit Magnetics. Daar wordt een oplossing getoond om een maximale banddekking te bereiken.

De nieuw getoonde Conveyor Feed met productverdeler zorgt voor een monolaag en kent een langere standtijd. De aanvoermodule vervangt de trilband en is eigenlijk een transportmodule die uit drie banden bestaat: De eerste transportband staat onder een hoek en voert het materiaal op, tot aan de productverdelers. De ‘woelers’ verdelen het materiaal volledig over de band in een mono-layer. De tweede transportband is een vlakke magneetscheider het materiaal transporteert naar de magnetische koprol van de transportband. Dit verbetert de eddy current scheiding (= derde band) aanzienlijk en realiseert extra ferro-opbrengsten.

Goudsmit Magnetics kijkt uit naar het informeren van zowel bestaande klanten als nieuwe klanten over onder meer dit systeem.

Bezoek ons tijdens de vakbeurs Recycling op standnummer K125.

Recyclepro partners

Van Laecke Group is een familiale kmo met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector.Biomassa