Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Sloop & Schroot

Unieke viertons vergruizer voor wegenbouwer

rotar2-kopieren

17 december 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

“Een starre vergruizer van dit formaat verkopen we niet vaak. Het zou me niet verbazen als het pas de eerste of tweede in heel Europa is”, vertelt David Bodvin, salesmanager bij Van Roy Steven over de levering van een Rotar RSP 40S aan wegenbouwer Hegrola.

Hegrola gaat de vergruizer inzetten op de eigen breekwerf en heeft daarnaast de intentie om het apparaat inclusief 55 tons Liebherr graafmachine te verhuren aan andere bedrijven die grote brokken beton moeten verwerken. Bodvin: “Het is echt een uniek stuk, deze RSP 40S. Normaal gesproken leveren we vooral twee- tot drietons vergruizers. Dit is echt een joekel, bedoeld voor forse productie.” Hegrola koos voor de Rotar RSP 40S nadat ze op de tweedehandsmarkt een 55 tons Liebherr hadden aangeschaft. “Naast de vergruizer hebben ze die uitgerust met een sloophamer. Nee, helaas niet van ons, maar van een concurrent. Hegrola gunt de hele markt een stuk van de koek. Dat doen ze goed.”

Verwisselbare slijtdelen

Bodvin weet wel waarom in het geval van de vergruizer voor Rotar is gekozen. “Dat hebben ze heel bewust gedaan omdat op deze vergruizer verwisselbare slijtdelen zitten. Dat is een heel sterk punt. Het scheelt veel stilstand als je de tanden gemakkelijk kunt vervangen en er geen extra laswerk aan te pas komt.” Bovendien heeft Rotar geen booster en zo weinig mogelijk bochten in de hydrauliekleidingen. “Dat scheelt veel wrijving en dus wordt de hydrauliekolie minder warm. Dat scheelt fors in het verbruik. En ook in brandstof van de graafmachine”, stelt Bodvin.

Negentons ijzerschaar

Dat de zaken voor Van Roy Steven behoorlijk goed gaan bewijst ook de recente levering van een negentons ijzerschaar, bedoeld voor de sloop van de oude General Motors-fabriek in Antwerpen. “Ja, het is druk dezer dagen”, zegt Bodvin. “Soms zelfs een beetje te druk. Dit is toch een markt die vraagt om veel tijd en aandacht voor klanten. En dat schiet er nu soms een beetje bij in. Dat vind ik wel eens jammer.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details