Platform over de gehele recyclingstroom in België
Zeven & Brekers

Trommelzeef met ongekende populariteit

Kwaliteit valt niet te miskennen. “Van de ongeveer veertig Pronar trommelzeven die we in België op de markt hebben gezet, is zo’n 80% van het model MPB 20.55. Je kunt wel zeggen dat het een populaire machine is”, laat directeur Wim Heynickx van Herema Recycling Machinery ons graag weten. Het in Peer gevestigde Herema Recycling […]

herema-pronar-smet-mrw1.300-kopieren

27 oktober 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Kwaliteit valt niet te miskennen. “Van de ongeveer veertig Pronar trommelzeven die we in België op de markt hebben gezet, is zo’n 80% van het model MPB 20.55. Je kunt wel zeggen dat het een populaire machine is”, laat directeur Wim Heynickx van Herema Recycling Machinery ons graag weten.

Het in Peer gevestigde Herema Recycling Machinery is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van recyclagemachines van twee bekende merken: Sandvik Mobiles en Pronar Recycling. Dat gebeurt op basis van een directe aanpak, vlotte samenwerking en uiteraard kwalitatieve machines, met een keuze uit motoren van Caterpillar of Deutz en een hydraulisch systeem met Danfoss onderdelen. Het standaard aanwezige automatisch smeersysteem komt van Lincoln. Herema biedt klanten een volledig gamma voor groen- en bosbeheer, wegenwerkers en afvalverwerkers. Recentelijk zijn opnieuw enkele interessante Pronar machines afgeleverd bij vooraanstaande klanten: Smet Rental en Huylebroek.PRO. Voor Heynickx het bewijs dat een tevreden klant altijd weer terugkomt.

herema-pronar-mpb20.55-in-actie-kopieren

Trommelzeef MPB 20.55 is mede zo populair doordat hij op een aanhangwagenonderstel is gemonteerd. (Herema Pronar MPB 20.55 in actie)

 

Nieuwste shredder

Smet Rental uit Verrebroek bij de Antwerpse havens kocht zo’n twee jaar geleden twee stuks van de hiervoor genoemde populaire trommelzeven van Pronar. Tot alle tevredenheid, zodat het na de MPB 20.55 nu de beurt is aan een shredder van Pronar. Model MRW 1.300 bleek het meest aan-trekkelijk. Het is namelijk de nieuwste enkelassige langzaamdraaier die Pronar heeft ontwikkeld. Zijn bijzonderheid zijn de maar liefst 42 beitels. De MRW 1.300 heeft een direct aangedreven as van 3 m lengte en kan in hoog tempo groenafval, bouw- en sloopafval, hout, plastics … verkleinen. Op klantwens is de machine voor iedere gewenste toepassing speciaal af te stellen, waarbij er keuze is uit diverse soorten beitels, korven, kamverlengers en tegenmessen. De zeer krachtige machine heeft een 550 pk sterke Volvo Penta motor. Door de directe aandrijving gaat 97% van het geleverde vermogen rechtstreeks naar de as met de beitels. Interessant voor bedrijven is tot slot, dat deze shredder door zijn ruime keuze aan korven en kamverlengers zeer veelzijdig is en in elke genoemde toepassing een uitstekend resultaat neerzet. De uitvoerband uit twee delen is gemakkelijk hydraulisch op te klappen, waardoor de machine binnen 3 minuten klaar is voor transport.

herema-pronar-huylebroek-kopieren

Bij Huylebroeck.PRO zien we shredder MRW 2.85G de onlangs aangeschafte trommelzeef MPB 20.55 voeden. (Herema Pronar Huylebroek)

 

De tweede trommelzeef

Over tevredenheid gesproken: Huylebroeck.PRO uit Hoboken kocht begin van het jaar een MPB 20.55, bestelde tussendoor een shredder model MRW 2.85G en heeft kort geleden de tweede trommelzeef MPB 20.55 in gebruik genomen. Huylebroeck verhuurt in en rondom België recente zeefmachines zonder of met bediening, desgewenst inclusief transport en ingebruikstelling. Zelf ophalen kan ook vanaf het depot in Rumst (provincie Antwerpen). De afgeleverde Pronar MRW2.85G is mede een populaire shredder door de montage op een rupsonderstel. Eens op de werf is hij snel en gemakkelijk opgesteld. Door het doordachte ontwerp is deze machine gemakkelijk te transporteren met een semi-dieplader. De shredder is een robuuste traagdraaier met dubbele assen die zijn voorzien van acht ringen met elk zes beitels. De aslengte is 1,75 m. Hij wordt aangedreven worden door een zescilinder Caterpillar die voldoet aan de jongste uitstootnormen. Door de keuze uit verschillende type breekbaren kan elk materiaal gebroken worden naar de gewenste maat.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • I&B-BE

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details