NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Traagdraaiende voorbreker voor een efficiëntere sorteerlijn

Traagdraaiende voorbreker voor een efficiëntere sorteerlijn

Grofvuil en bouw- en sloopafval is zeer divers samengesteld. Dit zorgt voor zeer uiteenlopende uitdagingen voor recyclagebedrijven. Voor een optimale sortering en het vermijden van blokkages in een sorteerlijn, wordt een traagdraaiende voorbreker ingebouwd. Hij zorgt ervoor dat grove delen net genoeg verkleind worden, zodat ze vlot manueel of automatisch kunnen worden gesorteerd. Belangrijk bij het voor-breken is het vermijden van te veel fijne delen. Door de juiste keuze van de werktuigen op de rotoren wordt het aandeel aan fijne delen maximaal vermeden. Eind vorig jaar ontwierp Haas een compleet nieuwe setting specifiek voor het nog beter verwerken van bouw- en sloopafval.

Lybover RECYCLING verdeelt exclusief in de Benelux de producten van Haas Recycling met onder andere de Tyron voorbreker. Dit is een traagdraaiende dubbelrotor voorbreker. Beide rotoren kunnen van diverse werktuiguitvoeringen voorzien worden. Lybover kiest dit samen met de klant, afhankelijk van het te verwerken materiaal en het gewenste eindproduct. Beide rotoren kunnen onafhankelijk van elkaar worden geregeld in draairichting en snelheid. Dit zorgt ervoor dat de meest uitdagende producten perfect worden verwerkt. Matrassen en tapijten vormen dus geen uitdaging meer en worden eenvoudig verkleind. Naast het verwerken van bouw- en sloopafval, kunnen natuurlijk tal van andere producten probleemloos worden verkleind. Denk hierbij aan industrieel afval, huishoudelijk afval, afvalhout, groenafval maar ook aan PVC en aluminium profielen net als geperste pakketten blikjes. Te veel om op te noemen. Lybover RECYCLING organiseert regelmatig demo tours waarbij op diverse locaties de Haas Tyron wordt getest op het materiaal van de klant. Hierbij ziet de klant direct welk eindproduct hij verkrijgt.

33594_20190916_altholzanlage_montage_mfi_164300-2-kopieren

Lybover RECYCLING organiseert demo tours om de Haas Tyron te testen op het materiaal van de klant.

 

Drie groottes in functie van capaciteit

De Haas Tyron bestaat in drie groottes, namelijk 1.500, 2.000 en 2.500 mm rotorlengte afhankelijk van de gewenste capaciteiten. Mobiel worden ze aangedreven door een zuinige en betrouwbare Scania diesel. In statische opstelling worden ze elektrisch aangedreven. Via het webportaal ziet de klant in real-time de toestand van de breker. Meldingen zijn via het portaal ook zichtbaar waardoor de servicedienst van Lybover de klant snel en gericht kan ondersteunen. Lybover RECYCLING is exclusief verdeler van Haas Recycling in de Benelux. Haas Recycling bouwt zowel mobiele als statische voorbrekers en hamermolens. Lybover RECYCLING en Haas Recycling combineren hun ervaring en bouwen zo complete turnkey oplossingen, mobiel of statisch.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details