Papier SUEZ
00:55
06-07-2017

SUEZ bouwt nieuwe installatie in Aalst

SUEZ, gespecialiseerd in onder andere het inzamelen, verwerken en recycleren van reststoffen tot nieuwe producten, zet met de bouw van een nieuwe sorteer- en verwerkingsinstallatie in Aalst niet alleen opnieuw een stap in de ontwikkeling van circulaire economie maar zorgt op die manier ook voor een steviger regionale verankering.

Na de recente investering in WIPS, een nieuwe composteringsinstallatie in Erembodegem die de 20 jaar oude installatie in Schendelbeke vervangt, start SUEZ binnenkort met de bouw van een nieuwe site voor de recyclage van papier en karton.

“De nieuwe site groepeert de activiteiten van SUEZ in Erembodegem, waar hoofdzakelijk papier en gesorteerd en gerecycleerd wordt, en deze van haar site in Willebroek. Op die laatste locatie staat SUEZ al jaar en dag in voor de vertrouwelijke vernietiging van confidentieel papier afkomstig van overheden en bedrijven. Inmiddels is daar ook de vertrouwelijke vernietiging van digitale gegevensdragers bijgekomen waardoor het bedrijf op die locatie met plaatsgebrek te kampen kreeg, ” verduidelijkt Lieven Fermon, woordvoerder van SUEZ Recycling and recovery Belgium. “SUEZ zal in de Waterkeringstraat een bedrijfsgebouw van 5.000 m² bouwen. De opslag en verwerking van papier en karton past perfect binnen de toegelaten activiteiten op Erembodegem Zuid IV. De investering van SUEZ zorgt voor extra werkgelegenheid, wat goed is voor Aalst.”

Dankzij de bouwvergunning die de stad Aalst vandaag heeft toegekend, kan SUEZ overgaan tot de bouw van een nieuwe site die goed is voor een investering van 5.5 miljoen euro.

De nieuwe installatie van SUEZ in Aalst zal bij de opstart minstens tien fulltime medewerkers tewerkstellen. Vijf daarvan verhuizen van Willebroek naar Aalst. De start van de werken is voorzien voor oktober 2017 en de nieuwe installatie moet operationeel zijn in de zomer van 2018.

Lees meer over: Aalst , Nieuws , recycling , SUEZ

Recyclepro partners

RenewiLubo Wind-Shifter