“De samenwerking met LYBOVER is zeer vlot verlopen en de timing is perfect gerespecteerd”, aldus Lieve De Witte.

“De samenwerking met LYBOVER is zeer vlot verlopen en de timing is perfect gerespecteerd”, aldus Lieve De Witte.

01:11
14-12-2018

Sterke, onderhoudsvriendelijke en betrouwbare grijpers voor Brusselse verbrandingsoven

Fossiele brandstoffen worden elk jaar schaarser en de winning ervan wordt steeds complexer en duurder. Tegelijkertijd blijft de vraag naar energie elk jaar toenemen. Daarom worden hernieuwbare grondstoffen, en vooral afval, steeds belangrijker als bron van energie.

Brussel Energie is een afvalverbrandingsoven in Neder-Over-Heembeek. Zij produceren energie door het verbranden van huishoudelijk afval. Dagelijks verbranden ze 1.400 ton afval, goed voor elektriciteit voor meer dan 70.000 gezinnen op jaarbasis. Om de ovens te vullen met huishoudelijk afval maken ze gebruik van SMAG huisvuilgrijpers. De huisvuilgrijpers worden continu gebruikt. Het afval wordt aangeleverd met vrachtwagens en wordt gestort een stortbunker. Vervolgens wordt het materiaal door de huisvuilgrijpers verlegd. Enerzijds om de aanvoer van nieuw materiaal zonder problemen verder gestort te krijgen, anderzijds om de verbrandingsoven voortdurend te voeden. Dit zorgt ervoor dat de huisvuilgrijpers continu en zonder storing moeten werken. Door jaren van intens gebruik waren de bestaande huisvuilgrijpers aan vervanging toe.

SMAG is wereldmarktleider voor huisvuilgrijpers.

SMAG is wereldmarktleider voor huisvuilgrijpers.

 

Voor de vervanging van deze grijpers koos Brussel Energie ervoor om weer samen te werken met LYBOVER en twee SMAG grijpers aan te kopen. “Wij kozen opnieuw voor SMAG grijpers omdat deze sterk, onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar zijn. Een grijper moet dagelijks 700 ton verwerken en dit 7 dagen op 7. Het is dus van belang dat de grijpers bestand zijn tegen abrasief materiaal en storingsvrij kunnen werken. Wij hebben ook al jaren ervaring met LYBOVER voor de levering van wisselstukken en herstellingen en wij zijn zeer tevreden over de service van LYBOVER”, aldus Lieve De Witte, verantwoordelijk voor elektrisch en mechanisch onderhoud.

Brussel Energie is een afvalverbrandingsoven in Neder-Over-Heembeek.

Brussel Energie is een afvalverbrandingsoven in Neder-Over-Heembeek.

 

Feilloze SMAG grijpers
De grijpers hebben zes verschillende aangedreven armen met een totaalcapaciteit van 6, 5 m³. Ze zijn volledig uitgerust met technische snufjes om perfect te functioneren in een verbrandingsoven. De hydraulische leidingen, elektrische bedrading en connecties zijn volledig beschermd. De hydraulische cilinders zijn eveneens beschermd tegen mechanische schade. De binnen- en buitenzijde van de grijpersarmen bestaan uit speciaal slijtbestendig staal. De zelfregelbare pomp, met geïntegreerde sturing, zorgt voor meer energie-efficiëntie, beschermt de motor en optimaliseert de sluiting van de schalen.      

Tekst: LYBOVER
Beeld: LYBOVER

Recyclepro partners

Kaakbrekers. (Beeld: Jonathan Fox)allu-d-crushing-bricks-kopieren