NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Stap voor stap digitaliseren

Stap voor stap digitaliseren

De komst van het Internet of Things (IoT) is de afvalwereld aan het veranderen. Het opent immers de deur naar meer integratie, waarin verschillende toepassingen met elkaar kunnen praten. Resultaat? Een veel eenvoudigere administratieve werking, meer controle, minder fouten en een betere rapportage. Cruciale zaken om uw afvalbedrijf beter dan ooit te laten werken. Zensoft is de geknipte partner om u hierin bij te staan.

Het inzamelen, recycleren en verwerken van afval tot nieuwe grondstoffen heeft heel wat voeten in de aarde. CCO van Trustteam Pascal Pinket: “De overheid legt onze sector strenge regels en uitgebreide administratieve verplichtingen op. Dat maakt software in de afvalwereld des te interessanter, maar ook des te specifieker. Zensoft begon daarom jaren geleden helemaal van nul bij het opbouwen van zijn pakket om het perfect te enten op de branche.” Een aanpak die vruchten heeft afgeworpen. Intussen heeft Zensoft tal van referenties en een ruime expertise in de afvalwereld opgebouwd. Dat is ook wat het verschil zal maken om bedrijven verder stappen in digitalisering te helpen zetten.

IoT en de cloud

“Twee trends spelen vandaag een cruciale rol: het IoT (Internet of Things) en de cloud. “Het verbinden en integreren van verschillende toepassingen en systemen zal net in de afvalwereld het verschil gaan maken”, aldus Pinket. “Zeker kmo’s kunnen hierdoor een inhaalslag maken om hun processen eenvoudig te automatiseren.” Zensoft zet daarom in op API’s (application programming interface), als het ware vertaalstationnetjes om verschillende toepassingen met elkaar te laten praten. “Door een naadloze integratie kan alles met één klik gerealiseerd worden vanuit het ERP-pakket dat dienst doet als ruggengraat. IP over voice bijvoorbeeld of de koppeling met de weegbrug en de rechtstreekse integratie in het boekhoudpakket, alles kan uit dezelfde database rollen.”

Modulaire opbouw om mee te groeien

Meer gegevens dus die interageren. Door er vervolgens in de cloud geavanceerde data-analyse op los te laten, krijgt u nog meer controle en inzicht om uw processen verder te optimaliseren. “De cloud speelt ook een rol in het veiligstellen van data. Zensoft geeft u 100% zekerheid over uw data en uw data-integriteit dankzij hun private cloud en de ISO 270001 in functie van GDPR”, geeft Pinket aan. Maar digitalisering kan evengoed klein beginnen en meegroeien met uw processen. “Daarom is Zensoft modulair opgebouwd. Onze gebruikers kunnen stap voor stap groeien in een digitale wereld.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details