NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Specialist in zeven, mengen, breken en verkleinen

Specialist in zeven, mengen, breken en verkleinen

We hebben het al vaker gezegd en geschreven: zonder de juiste uitrustingsstukken hebben graafmachines en laadschoppen weinig nut. Vandaar dat Tuboma uit Oudenaarde zich meer en meer is gaan toeleggen op de verkoop en verhuur van uitrustingsstukken. Door alle nieuwe ontwikkelingen profileert deze afdeling zich vanaf nu als Tuboma Buckets.

recpro-tuboma-04-crusher-bucket-kopieren

De Gyrustar zeefbak, die behalve zeven ook kan opscheppen, uitgraven en nivelleren, is één van de paradepaardjes van Tuboma. Enige tijd geleden werd daar de Cobra Screener Crusher aan toegevoegd, niet alleen een opschepzeef, maar ook een pittige verkleinbak. En sinds kort heeft Tuboma Buckets ook de Crusher Bucket in het programma, een innovatieve breekbak die het verwerken van bijvoorbeeld steen, puin en beton naar meng-granulaat een stuk eenvoudiger maakt. Last but not least, zien we de toevoeging van het merk Warzee, bekend van de mengbak en doseersilo.

Cobra screener crusher

De Cobra zeef- en verkleinbakken zijn bedoeld voor het recycleren van grond, zand, vuil, turf, afvalgrond, sloopafval, glas, compost en industriële bijproducten. Opmerkelijk is dat ze ook bevroren en natte materialen aankunnen. Dat laatste hebben ze vast te danken aan hun afkomst. Ze komen namelijk uit de fabriek van Cernos Oy in midden-Finland, een land met veel water en op gezette tijden veel ijs en sneeuw. De Cobra lijn kent vier modelseries, elk bedoeld voor een bepaalde gewichtsklasse graafmachine of wiellader, schrank-lader en verreiker. Het zijn letterlijk veelvraten, die zowel zachte als harde materialen kunnen verwerken. Voor het verkleinen van zacht gesteente, of te grote brokken ander lastig materiaal, draaien ze hun hand niet om. Op dat punt zien we meteen, waarom Tuboma naast de vertrouwde
Gyrustar zeefbak nu ook de Cobra lijn zeef- en verkleinbakken gaat vertegenwoordigen.

recpro-tuboma-02-jcb-met-gyru-star-3-120l-kopieren

Harde of zachte materialen

De Gyrustar zeefbakken zorgen er met hun flexibele polystars voor, dat bij het scheiden de grote stukken niet worden vermalen. Een gunstige eigenschap bij het zeven van teelaarde. Bij de Cobra series is verkleinen van allerhande materiaalstromen juist een essentieel onderdeel van hun recycleervermogen. Ziedaar het grote verschil tussen beide merken. De Cobra series maken gebruik van een viertal verschillende rotorbladen. Het Vierster rotorblad is bedoeld voor het uitzeven van stenen of harde restmaterialen. Het Crushing blad verkleint met gemak glas, gips, keramiek of andere zacht gesteente in een fractie van 10 tot 40 mm. Het Crushing Hamer type is de grovere variant van het Crushing blad voor verkleinen van halfharde of geklonterde materialen. De Mixdrum is speciaal ontworpen voor bodemverbetering, om kleigrond, leem, compost, turf optimaal te mengen met een bindmiddel of andere grondsoorten.

Crusher Bucket

De Crusher Bucket is een echt staaltje toptechniek. Er zijn vier verschillende types voor diverse klassen graafmachines en met verschillende capaciteiten. Puin wordt opgeschept met de tapse bak en zodra de machinist de hydraulische functie aanzet, wordt het op de ingestelde fractie gebroken, waarbij nazeven overbodig is. Hij werkt als een kaakbekkenbreker met een vaste en een bewegende brekerplaat. Uniek is dat de kettingaandrijving in een vetbad zit, hij met een overdrukventiel wordt afgezekerd en standaard een lekolie-eliminator heeft.

recpro-tuboma-05-warzee-bb1010-kopieren

Mengbak en doseersilo

Warzée SA uit Hamois is een innovatieve fabrikant van handige machines voor de agrarische en bouw/gww-sector. De mengbak is bedoeld voor het zonder te blokkeren homogeen mengen van kleverige en/of grove materialen (tot 100 mm). Hij is te koppelen aan graafmachine, wiellader, verreiker, kniklader of miniloader en biedt een bodem- of zij-uitworp en een aparte zijgoot. De mengbakken zijn in tien uitvoeringen leverbaar, met een mengcapaciteit van 150 tot 4.000 l inhoud. De Warzée doseringssilo is speciaal ontworpen om kalk, cement of andere droge bindmiddelen te doseren in de mengbak. De silo heeft een inhoud van 2 m³ en is perfect om bindmiddelen in big bags te verwerken. De scherpe punt in de trechter scheurt de big bag open. De doseerinstallatie is op een slee gemonteerd en daardoor overal te plaatsen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details