NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Snelle service over heel  het land overtuigt Renewi

Snelle service over heel het land overtuigt Renewi

De economie draait op volle toeren dus ook de recyclagesector. Om de hoge tonnages te verwerken, kunnen afvalverwerkende bedrijven zich geen lange machinestilstanden veroorloven. Omdat transportbanden een cruciaal onderdeel zijn in het productieproces, ondertekende Renewi een onderhoudscontract met de MBS Group. Het bedrijf is voortaan verzekerd van een snelle 24/7 service en een optimale ondersteuning in 22 sites over heel België.

Renewi

“Een mooi voorbeeld is de magneetband die net na de breker komt. MBS heeft ons voorzien van een versterkte uitvoering, zodat er minder stilstand is. Een sterk staaltje maatwerk.”

 

Vorig jaar fuseerden Van Gansewinkel en Shanks tot Renewi. Het was het sein voor de groep om nog verder te gaan professionaliseren. Waar vroeger elke site zijn eigen contracten had, wordt alles nu zoveel mogelijk gecentraliseerd. Een mooi voorbeeld daarvan is het onderhoud van transportbanden. Begin december sleepte MBS Group uit Roeselare het contract in de wacht om 22 sites van Renewi voortaan van de best mogelijke service en ondersteuning op vlak van transportbanden te voorzien. Sales director Olivier Myngheer: “Volgens Renewi stonden we sterk door onze geografische spreiding. Dankzij onze vier vestigingen verspreid over het land, kunnen we op elk van hun sites erg snel aanwezig zijn.” Het contract omvat echter meer dan alleen maar herstellingen en vervangingen van transportbanden na stilstand. “We maken van de onderhoudsmomenten gebruik om pijnpunten in de productie vast te stellen en verbetering voor te stellen, zodat de transportbanden langer meegaan. Onze jarenlange ervaring in de recyclagesector en flexibele, no-nonsense aanpak maakt voor klanten het verschil.”

Expertise en snelheid voor interventies

De site van Renewi in Puurs werkte ook al voor het nieuwe onderhoudscontract samen met MBS Group. Hier wordt industrieel restafval verwerkt en moeten de transportbanden dus zeker tegen een stootje kunnen, lees impactbestendig zijn. Wim Jacobs, process engineer / teamleader vertelt hoe MBS Group daar het perfecte antwoord op heeft. “Een mooi voorbeeld is de magneetband die net na de breker komt. MBS heeft ons voorzien van een versterkte uitvoering, zodat er minder stilstand is. Een sterk staaltje maatwerk, en een band die MBS ook voor ons op stock houdt in geval van problemen.” Verder kan Jacobs ook getuigen over de snelheid van interventies. “Tijdens de kerstvakantie werd er een probleem vastgesteld in onze vestiging aan de kaai. Op woensdag was er een transportband uitgevallen. In hun productieatelier zijn ze meteen aan de slag gegaan voor een nieuwe band en op donderdag was onze installatie al weer volledig in orde en op volle toeren aan het draaien.”

Renewi

Wim Jacobs van Renewi is bijzonder tevreden over de expertise en de snelheid van aanpakken van MBS Group.

 

Herstellen in plaats van vervangen

Jacobs weet ook de zeer korte communicatielijnen te appreciëren. Jacobs: “Er is rechtstreeks contact met de persoon die de interventies initieert, waardoor men bij MBS Group meteen weet wat het probleem is. Elke transportband wordt apart geïdentificeerd, zodat ze de juiste afmetingen uit hun systeem kunnen aflezen en er geen onnodige tijd verloren gaat. In drukke periodes werken we 24/7. Dan kunnen we ons echt geen ongeplande stilstand veroorloven.” Om dat te vermijden plant Renewi Puurs sowieso elke drie weken een onderhoudsdag in. De projectverantwoordelijke van MBS is dan ook aanwezig om te kijken hoe het met de rollen, banden en afdichtingen is gesteld en waar er verder optimaliseringen mogelijk zijn. “Hun oplossingen hebben zich hier als bijzonder slijtvast bewezen, zowel mechanisch als chemisch. En dat we door hun eigen productieateliers niet altijd meteen voor een vervanging hoeven te kiezen, maar voor een herstelling kunnen opteren, maakt dat we een hoger productierendement krijgen. We zijn dan ook bijzonder tevreden over de samenwerking”, besluit Jacobs. 


MBS Group in een notendop

MBS Group is al 25 jaar gespecialiseerd in de levering, plaatsing en herstelling van alle types kunststof en rubber transportbanden en onderdelen en biedt vanuit zijn vier vestigingen in Roeselare, Gent, Bilzen en Le Roeulx een 24/7 service in België, Zuid-Nederland, Luxemburg en Noord-Frankrijk. MBS heeft referentieklanten in diverse industriële sectoren, met name in de recyclagesector. Zij zijn al overtuigd van de sterke troeven van het bedrijf:

– 24/7 service

– Altijd snel ter plaatse, waar ook in België

– Eigen productieateliers voor optimalisaties en herstellingen

– Ruime voorraad

– Ruim vijftig servicemonteurs


Renewi Group in een notendop

– Renewi is in 2017 ontstaan na de fusie van Shanks Group plc met Van Gansewinkel Groep BV

– Leidend waste-to-productbedrijf, met ruim 8.000 medewerkers, 2000 in België

– Bijna 200 vestigingen, verspreid over negen landen in Europa en Noord-Amerika

– Een groot netwerk in de Benelux,  42 vestigingen in België

– Genoteerd aan de London Stock Exchange

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details