NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Shaping the future of used materials

Shaping the future of used materials

Go4circle lanceert nieuwe visie en missie

Voortaan profileert go4circle zich als de Belgische federatie van de afval- en recyclagesector. In een wereld waar grondstoffen schaarser worden en bedrijven duurzaam willen produceren, zijn onze 220 leden de essentiële schakel tussen gebruikte materialen en hergebruik, recyclage en eindverwerking.

Als federatie willen we die leden ook een stem geven. Daarom willen we met go4circle een actieve dialoog voeren met andere maatschappelijke actoren. In die dialoog willen we met onze expertise over herbruikbaarheid, recyclage en milieubewuste eindverwerking pleiten voor intelligente materiaalstromen die een toekomstgerichte en circulaire economie tot realiteit zullen maken.

Hoe willen we dat juist doen? Door een uitwisselingsplatform voor materiaalbewuste ondernemingen uit te bouwen, door betrouwbare informatie te verspreiden en door oplossingsgerichte inzichten aan te reiken. Die elementen zullen ons helpen om gebruikte materialen optimaal te transformeren, en om onze leden tot de onmisbare schakel in het Belgische materialenbeleid te positioneren.

Deze visie en missie vat go4circle samen in één gebalde baseline: Shaping the future of used materials.

Shaping, omdat we policies, markten … vormgeven door te wegen op het beleid en afzetmarkten te creëren voor onze leden. Future, omdat we er samen met onze leden voor ijveren om materialen een toekomst te geven (via hergebruik, valorisatie, recyclage, recuperatie …). En omdat we bouwen aan een toekomst waarin we als land niet langer afhankelijk hoeven te zijn van de import van materialen maar dat we in de behoefte aan materialen zelf kunnen voorzien. Used materials, omdat gebruikte materialen de basis vormen van de activiteiten van onze leden.

Als federatie willen we samen met onze leden en alle betrokken maatschappelijke actoren deze baseline in de praktijk brengen zodat we als regio voorop kunnen gaan in de materialenrevolutie. Net zoals we jaren geleden deden door ons afval te beginnen sorteren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details