Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Nieuws

Schoeller Allibert introduceert een palletbox uit gerecyclede visnetten

WFO-1

17 september 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Na ruim 2,5 jaar onderzoek is Schoeller Allibert, Europees marktleider in plastic retourverpakkingen voor logistiek, erin geslaagd een nieuwe, hoogwaardig plastic big box te produceren uit gerecyclede visnetten. Met dit resultaat van upcycling zet de onderneming haar duurzaamheidsstrategie van de afgelopen jaren kracht bij. Onder het motto ‘Making plastic packaging too good to waste’ werkt de onderneming hard aan haar operatie. Aan de hand van innovatie slaagt ze erin de duurzame voordelen van haar verpakkingsproducten verder te vergroten.

De nieuwe box werd ontwikkeld in samenwerking met de organisatie Waste Free Oceans en naar deze organisatie vernoemd. De WFO OceanIX box wordt geproduceerd uit een substantieel aantal gerecyclede visnetten (afgedankte netten) maar Schoeller Allibert verwacht op korte termijn nog maar slechts een minimum aan virgin of nieuwe grondstof nodig te hebben voor deze boxen.

De WFO OceanIX box wordt intern gelanceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Schoeller Allibert in België. WFO zal voornamelijk deze box gebruiken voor sponsoring en marketingactiviteiten. Indien de markt hier een positief gevolg aan geeft zal het product ook voor commerciële doeleinden kunnen ingezet worden.

De duurzaamheid van plastic aantonen

Schoeller Allibert maakt herbruikbare plastic verpakkingen voor logistiek, distributie en opslag. Deze gaan vaak tientallen jaren mee en kunnen daarna worden geretourneerd om volledig te worden gerecycleerd. Omdat de onderneming een terugkoopoptie biedt, borgt ze dat haar producten geen oorzaak vormen van de Plastic Soep.

De onderneming ziet duurzaamheid als enige weg naar de toekomst en besteedt daarom veel tijd en energie aan innovatie, enerzijds in de eigen productie en anderzijds met haar producten. Lichtere en slimmere verpakkingen kunnen veel opleveren in de toeleveringsketens waarin ze worden gebruikt. Op deze wijze slaagt Schoeller Allibert erin haar eigen CO2-footprint, en die van klanten, te verkleinen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details