Platform over de gehele recyclingstroom in België
Nieuws

Renewi, Nordsol en Shell zetten samen in op bio-LNG

Renewi, Nordsol en Shell beginnen een strategische samenwerking in het gezamenlijk produceren van bio-LNG. Deze samenwerking sluit de cirkel van organisch afval tot een brandstof voor lange-afstandtransport. Dit is een uitstekend voorbeeld van een bijdrage aan de circulaire economie. Renewi zamelt in heel Nederland organisch afval in bij onder andere retail en horeca, waarna dit […]

image002-kopieren

3 juni 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Renewi, Nordsol en Shell beginnen een strategische samenwerking in het gezamenlijk produceren van bio-LNG. Deze samenwerking sluit de cirkel van organisch afval tot een brandstof voor lange-afstandtransport. Dit is een uitstekend voorbeeld van een bijdrage aan de circulaire economie.

Renewi zamelt in heel Nederland organisch afval in bij onder andere retail en horeca, waarna dit wordt omgezet in biogas. Een deel van dit gas gaat Renewi leveren aan Nordsol voor de productie van bio-LNG. Nordsol heeft bewezen processen geïntegreerd en geoptimaliseerd tot een compacte installatie waarmee het biogas wordt omgezet naar bio-LNG. De Nordsol-technologie maakt het mogelijk om bio-LNG lokaal te produceren tegen een betaalbare prijs. Shell, een investeerder in Nordsol via Shell Ventures, zal de bio-LNG vervoeren naar nabijgelegen Shell LNG-stations om klanten te voorzien van bio-LNG en hen te helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

Renewi, Nordsol en Shell hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van een Nordsol-installatie op een Renewi-locatie. De installatie zal naar verwachting halverwege volgend jaar de eerste bio-LNG produceren.

Routekaart Groen Gas

Bio-LNG is het duurzame alternatief voor diesel en speelt een belangrijke rol om lange-afstandtransport CO2-neutraal te maken. In de Routekaart Groen Gas onderstreept minister Wiebes de waardevolle rol die biobrandstoffen in de energietransitie kunnen spelen.

Waste no more

“Het is mooi om te zien dat deze samenwerking van partners in de keten concrete resultaten oplevert, op weg naar een duurzamere samenleving,” zegt CEO Otto de Bont van Renewi. “Dit past bij onze visie op waste no more en sluit aan bij het streven om het voortouw te nemen in het creëren van secundaire grondstoffen en de verbindende schakel te zijn in het hart van de circulaire economie.”

Nederlands bio-LNG

“Onze bio-LNG is een schone en veilige brandstof tegen een betaalbare prijs,” zegt CEO Jerom van Roosmalen van Nordsol.“Deze samenwerking is een mooie eerste stap om bio-LNG in Nederland mainstream te kunnen maken. Met onze partners bieden we een waardevol alternatief naast groengas.”

Stap naar emissievrij rijden

“De afgelopen 10 jaar hebben we een netwerk van zeven LNG-stations opgezet en klanten in staat gesteld met LNG-vrachtwagens de CO2-uitstoot te verlagen,” voegt General Manager van Shell Retail Hilmar van den Dool hieraan toe. “Door nu de LNG geleidelijk te vervangen door bio-LNG maken we in één keer de grote stap naar emissievrij rijden. Alleen met de durf van ondernemingen als Renewi en Nordsol komt de noodzakelijke vernieuwing tot stand.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • I&B-BE

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%