NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Renewi maakt eigen rolcontainers volledig circulair

Renewi maakt eigen rolcontainers volledig circulair

Unieke ketensamenwerking met ESE, Sulo en KRN boekt succes

Toonaangevend waste-to-product bedrijf Renewi gebruikt in België vele tienduizenden rolcontainers voor de inzameling van afval. Nieuwe blauwe rolcontainers die Renewi inzet, zijn voortaan circulair: gemaakt van kunststof dat door Renewi zelf wordt ingezameld.

Renewi wil vanuit haar visie de middelen die ze zelf gebruikt voor haar activiteiten, zo veel mogelijk circulair maken. Rolcontainers werden al deels gemaakt van gerecycleerde kunststof afkomstig uit verscheidene bronnen, maar Renewi wilde nog een stap verder gaan. Daarom ging Renewi in samenwerking met producenten ESE en Sulo en ketenpartner KRN, aan de slag om rolcontainers voortaan te maken van kunststof die ze zelf recycleert.

De ‘circulaire rolcontainer’ wordt gemaakt van oude rolcontainers en andere gerecycleerde kunststoffen. Renewi levert een equivalent van het tonnage dat jaarlijks nodig is om Renewi-rolcontainers te produceren via KRN aan bij de twee rolcontainerproducenten. Beide leveren momenteel rolcontainers aan Renewi en gebruiken voortaan deze gerecycleerde kunststof voor de productie van rolcontainers.

De uitdaging bestond erin om het productieproces van rolcontainers verder te ontwikkelen zodat ook een Renewi-blauwe rolcontainer gemaakt kon worden. Voorheen was dit enkel in donkere kleuren (grijs en zwart) mogelijk. Zowel ESE als Sulo zijn hierin geslaagd. Het aanleveren van kwalitatief hoogwaardig kunststofgranulaat is daarbij van belang en met de inzet van KRN als ketenpartner is dat gewaarborgd.

Dit betekent dat Renewi in België alleen nog maar nieuwe rolcontainers uitlevert die gemaakt zijn van kunststof dat door haar werd gerecycleerd.

Wim Geens, Managing Director van Renewi België vertelt: “Als waste-to-product bedrijf vinden we het belangrijk ook onze eigen activiteiten duurzaam uit te voeren. De circulaire rolcontainer is daar een mooi voorbeeld van. Tegelijkertijd laat het zien dat door een goede samenwerking in de keten, ook daadwerkelijk resultaat behaald wordt. En daar ben ik trots op!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details