NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

Renewi en EDF Luminus geven nieuw leven aan 95% van afval

Het internationale waste-to-product bedrijf Renewi plc (LSE: RWI) zal een nieuw leven geven aan 95% van het afval voor EDF Luminus, leider in de Belgische energiesector.

Renewi zal het afval ophalen en behandelen dat EDF Luminus uit de Maas haalt in België. Het afval bestaat uit een grote verscheidenheid aan materialen en voorwerpen die door de Maas aangedragen worden en die zich in de filters voor de hydro-elektrische turbines opstapelen. Renewi biedt een procedé op maat aan voor de verwerking van het afval dat EDF Luminus uit de Maas haalt.

Elk jaar zal Renewi ongeveer 1.000 ton afval ophalen dat door EDF Luminus uit de Maas werd gehaald. Eerst haalt men het water eruit op de site van Seraing. Daarna zeeft men er de verschillende componenten uit. Dat gebeurt door er de grotere voorwerpen uit te halen zoals grote en kleine plastic voorwerpen. Uitein-delijk komen hout, bladeren en slib aan de beurt.

Het samenwerkingscontract is afgesloten voor een periode van twee jaar met mogelijke verlenging van nog eens twee jaar. Tijdens deze periode zal Renewi 95% van het ingezamelde afval een tweede leven geven als secundaire grondstof.

Wim Geens, Managing Director Renewi Belgium: 
“De samenwerking met EDF Luminus is commercieel heel belangrijk voor Renewi. Het is een logische volgen-de stap in onze ontwikkeling om het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te worden. De ontwikkeling van nieuwe verwerkingsprocedés past perfect in onze unieke aanpak om de meest kapitaal-efficiënte oplossing te bieden voor effectief recyclage- en afvalbeheer.”

Lode Devlieghere, aankoper bij EDF Luminus: 
“Wij halen heel wat afval uit de Maas om onze installaties te vrijwaren. Hiermee dragen we ook bij tot een beter leefmilieu. Voor de verwerking van dit afval zochten we een partner die dit afval maximaal recycleert. Renewi ontwikkelde hiervoor een verwerkingsprocedé op maat. Ik kon ter plaatse zelf vaststellen welke stappen het afval doorloopt van ophalen over sorteren tot verwerking. Voldoende capaciteit en reactiviteit is hierbij ook heel belangrijk. Een snelle evacuatie is noodzakelijk om onze centrales draaiende te houden. Bij hevige regenval drijft er veel afval in de Maas en hebben we om de vier uur een container vol. Renewi garandeert voldoende capaciteit om deze dienstverlening te verzekeren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details