NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

PP en HDPE kunststoffen omzetten in hoogwaardige secundaire grondstof

Kunststof afval hoeft helemaal niet in zee te belanden, er zijn heel wat technieken om in te zetten op een mooie valorisatie. Bollegraaf Recycling Solutions BV., onderdeel van de Bollegraaf Group, heeft de opdracht uitgevoerd voor Morssinkhof, voor het leveren van een kunststofrecyclage-installatie. De recyclage-installatie is gerealiseerd in Heerenveen op bedrijvenpark Haskerveen.

Morssinkhof Rymoplast zal het gesorteerde kunststof van de sorteerinstallatie verwerken tot een hoogwaardige secundaire grondstof. In aanvulling op het kunststofverpakkingsafval van de sorteerinstallatie zal de fabriek gelijksoortige afvalstromen uit Nederland en aangrenzende landen verwerken. De hypermoderne fabriek heeft een capaciteit om PP en HDPE kunststoffen uit consumentenafval te verwerken in secundaire grondstoffen voor hoogwaardige toepassingen. Om de installatie voor Morssinkhof te realiseren is er binnen Bollegraaf uitvoerig engineeringswerk gedaan waarna de installatie gerealiseerd kon worden.

Kunststof recycling vakblad recycling RecyclePro België

Morssinkhof Rymoplast zal het gesorteerde kunststof van de sorteerinstallatie verwerken tot een hoogwaardige secundaire grondstof.

 

De gewenste output stromen waren gebaseerd op kleur te weten wit, transparant, gekleurd transparant; overig. Hiervoor zijn de volgende stappen ingebouwd; shredder, trommel, zeef, magneet, ballistische zeef, optische sortering.

Marktleider in de branche

Middels deze installatie heeft Bollegraaf wederom laten zien een wereldleider in engineering en productie van turnkey recyclageoplossingen te zijn. Bollegraaf realiseert innovatieve en betrouwbare oplossingen waarbij de hoge kwaliteit van zijn producten centraal staat. Bollegraaf heeft zich de afgelopen 55 jaar bewezen als marktleider in de branche. Het investeert in onderzoek naar en ontwikkeling van innovatieve technologieën. Het primaire doel is dat Bollegraaf eersteklas kant-en-klare recyclageoplossingen biedt met de hoogste ROI voor de klant. Bollegraaf Group is opgericht in Nederland en bestaat uit de bedrijven: Bollegraaf Recycling Solutions en Lubo Recycling Solutions. Het bedrijf heeft ook verschillende dochterondernemingen in Europa en heeft een stabiele internationale verkoop- en aftersalesorganisatie. Bollegraaf is actief in de VS en Canada via Van Dyk Recycling Solutions (VDRS), de exclusieve distributeur van Bollegraaf, Lubo en Tomra. Raadpleeg de website voor meer informatie over de oplossingen en technologieën.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details