NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

Passie voor balenpersen

Kwalitatief goed vakwerk en een flexibele instelling zijn een kwestie van passie, meedenken, consequent uitvoeren en doen wat je belooft. Dat is de filosofie van MultiNet en directeur Bas Leemans, gespecialiseerd in de levering en reparatie van balenpersen, perscontainers en complete installaties voor de recyclage- en afvalverwerkingsindustrie. “Dit betekent dat je vooraf goed nadenkt over het werk, dat je heldere afspraken maakt binnen je bedrijf en met klanten en dat je deze afspraken ook écht nakomt.” Wat dat betreft heeft MultiNET International in veertig jaar een goede reputatie opgebouwd.

Al van jongs af aan was Bas Leemans bezig met machines en onderhoud. Net als zijn vader Jos Leemans heeft hij een fascinatie voor alles wat draait en beweegt en dan met name hoe dat tot stand kan komen. Voor Bas was de stap om drie jaar geleden zijn vader op te volgen binnen MultiNET daarom een vrij logische. “Ik ben niet opgevoed met de gedachte het familiebedrijf in te moeten. Wel zag ik altijd waar mijn vader mee bezig was.  Dat leek me mooi en dat is het ook. Na eerst gewerkt te hebben voor andere bedrijven besloot ik achttien jaar geleden in dienst te komen van MultiNET. Het werken met machines en het maken ervan is iets dat ik van nature leuk vind om te doen. Zo ook passende onderdelen maken die niet meer te verkrijgen zijn of waarvan de levertijd lang is. We houden van techniek, het denken in mogelijkheden en oplossingen.”

Bas Leemans en Jos Leemans in overleg met Thomas Telscher van UnoTech over de nieuw te leveren pers.

 

Meedenken over andere oplossingen

Niet voor niets wordt MultiNET International naast het repareren en onderhoud verzorgen aan balenpersen daarom vaak gevraagd om mee te denken over andere oplossingen. “Dat hebben we ook zeker te danken aan ons zeer gedreven en vakkundige team.” In de goed uitgeruste werkplaats van MultiNET is al van alles vervaardigd. Zo haalt Jos als voorbeelden de inrijbeveiliging voor heftrucks aan, een tinctuurpers, een pers om kippenmest te verpersen, een wietvernietiger maar ook heel veel onderdelen die niet meer te verkrijgen zijn of producten voor de veiligheid bij afvalbedrijven. Dankzij de goed bevoorraadde werkplaats worden wachttijden op onderdelen voorkomen. “We hebben een uitgebreid wagenpark waardoor we niet alleen snel ter plaatse kunnen zijn maar ook verplaatsing of vervoer van machines snel mogelijk is. Zo wordt alles in eigen beheer gehouden en zijn we onafhankelijk van andere partijen. Onlangs is het wagenpark uitgebreid met een extra vrachtwagen met kraan.” Stilstand van een balenpers is niet alleen vervelend maar kan ook erg kostbaar zijn. Dat wil MultiNET International voorkomen en beperken.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details