Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Elektronisch AfvalNieuws

Ook afgedankte elektr(on)ische apparaten verdienen een tweede kans

aeea-kopieren

2 december 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Wereldwijd vindt vandaag zo’n 20% van alle elektrisch en elektronisch afval zijn weg naar recyclage. In Europa kunnen we met een recyclagecijfer van 35% iets betere cijfers voorleggen. Maar dan nog rest er een enorm recyclagepotentieel. En dat willen de go4circle–leden graag benutten.

Een Belgisch gezin blijkt gemiddeld 77 elektr(on)ische apparaten te bezitten, waarvan er maar liefst tien nooit meer gebruikt worden! In ziekenhuizen, kantoorgebouwen en andere bedrijven ligt een veelvoud aan elektr(on)ische apparaten stof te vergaren. Jammer, want deze toestellen verdienen een veel beter lot. En via de leden van go4circle krijgen ze die ook. Heel wat van onze leden zijn actief in de inzameling, sortering en verwerking van afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA), waaronder ABA recycling, Alfamet, ASmartWorld, Cogetrina, Comet Traitements, Gielen, Ivo Van den Bosch, MCR, Out of use, Remondis, Renewi – Coolrec, SEOS, SIMS Recycling Solutions, Suez, Vanheede, Veolia Environmental Services MRC, Wilmet.

Nuttige toepassingen genoeg

Onder hen zijn er ook leden die zich specifiek toeleggen op de nuttige toepassing van AEEA:

• Herstelling: bedrijven zoals Wilmet Group sorteren ingezamelde elektr(on)ische toestellen om ze na herstelling opnieuw op de markt te brengen.

• Hergebruik: sommige afgedankte elektr(on)ische apparaten zijn nog perfect bruikbaar. Go4circle–leden zoals ASmartWorld en Out of Use voeren een heel arsenaal aan testen uit om na te gaan welke ingezamelde toestellen nog perfect geschikt zijn voor de tweedehandsmarkt.

• Recyclage: als herstelling en hergebruik niet meer aan de orde zijn, ontmantelen bedrijven zoals Coolrec en Sims Recycling Solutions de toestellen om er de kostbare materialen uit te recupereren en ze om te vormen tot grondstoffen die gebruikt kunnen worden in de productie van nieuwe toepassingen.

Help ons en onze leden om meer elektr(on)ische apparaten van onder het stof naar de recyclagehal te brengen. Samen geven we deze gebruikte materialen een betere toekomst.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details