Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Sloop & Schroot

Ongeëvenaarde sloopkracht

Sloophamers? Dan kijken we als eerste in de richting van Weert en Beverwijk. De man die erop losslaat is Henk Saes, directeur en eigenaar van Saes International BV uit Weert. “We gaan zoals men gewend is alleen voor de allerbeste en betaalbare kwaliteit, prestaties en service”, zegt hij. “Dat geldt zeker ook voor de meest […]

img_1487-kopieren

27 juli 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Sloophamers? Dan kijken we als eerste in de richting van Weert en Beverwijk.

De man die erop losslaat is Henk Saes, directeur en eigenaar van Saes International BV uit Weert. “We gaan zoals men gewend is alleen voor de allerbeste en betaalbare kwaliteit, prestaties en service”, zegt hij. “Dat geldt zeker ook voor de meest populaire sloophamer van dit moment, de 7 ton’s HB7000 van Epiroc uit Essen, voorheen bekend als Atlas Copco en Krupp, bestemd voor graafmachines tot 120 ton eigen massa.”

Maar liefst 33 van deze giganten heeft Saes onder zich in de Benelux. “Daarmee is het de meest voorkomende grote sloophamer in zijn klasse. We overtreffen met dit aantal zelfs het aantal in Duitsland aanwezige sloophamers van dit kaliber. Naast deze HB7000’s hebben we er zelf nog 5 in onze stand-by huurvloot zitten. Daarmee kunnen we snel en flexibel inspelen op vragen die vanuit het werk op ons afkomen.”

Voor LaBounty doet Saes International BV nu in de Benelux de exclusieve distributie.

 

De betrouwbaarste sloophamer

“De HB7000 is de sloophamer met de minste storingen en de grootste slagkracht”, zegt Saes. “Qua productiviteit is deze sloophamer absoluut top. We leveren hem ook met een onderwater kit voor op de graafmachine, zodat hij nat ingezet kan worden. De PowerAdapt functie beschermt de hamer tegen overdruk, in plaats van overbelast te raken, stopt de hamer gewoon. Ook is de IPS-functie toegevoegd, dat staat voor Intelligent Power System en inderdaad is het systeem echt slim. Bij de eerste slag registreert de hamer zelf hoe hard het materiaal is waarop geslagen wordt. Daarna past het systeem het slagritme en de slagkracht steeds aan ter voorkoming van loze slagen en dus ter bescherming van de apparatuur en om efficiënt gebruik te bevorderen. Door dit IPS (standaard sinds juli 2018) kan de energie die uitgespaard wordt hergebruikt worden voor de volgende slag. “Daarmee wordt het gebruik dus een stuk duurzamer. Er wordt efficiënter en sneller gewerkt.”

Vet blijft binnen, stof buiten

Dust Protection zorgt daarbij voor een gereduceerd slijtageproces. Saes legt uit: ” Deze HB7000 sloophamers worden optioneel geleverd met Dust Protection, dat wij zelf echter standaard laten monteren. Een stalen, zwevende ring met kunststof beschermhoezen voorkomt dat stof en vuil de beitelbussen kunnen bereiken. Vet blijft op deze manier binnen, grove en fijne stofdelen blijven buiten.”

Lek Sloopwerken in actie met LaBounty.

 

Wereldprimeur: slopen in stilte

Werken aan de waterkant of in de binnenstad is onderhevig aan steeds strenger wordende eisen. Saes: “Men vraagt in toenemende mate om ‘minder hinder’. Het spreekt voor zich dat het ‘oude slopen’ veel lawaai veroorzaakt. De geluidsnorm wordt daarmee overschreden in binnenstedelijk gebied en de natuur wordt verstoord aan de waterkant. Speciaal voor die situaties komt Saes International met een lijn van Epiroc, de Silent Demolition Tools. Daarmee helpen we om door te kunnen werken op plaatsen waar het traditionele materieel niet meer is toegestaan.”

Mooie merken

Vanwege de goede naam, de marktpenetratie en de uitmuntende service die Saes International heeft, is het bedrijf een aantrekkelijke speler voor grote merken om mee samen te werken. “De tijden zijn veranderd”, legt Saes uit. “Waar we vroeger zelf bij merken aanklopten om hen te mogen vertegenwoordigen, daar komen ze nu zelf aan de bel trekken.” Daar is elk woord van waar, getuige het feit dat Saes in januari van dit jaar het Italiaanse VTN in haar programma opnam en in april daar nog eens LaBounty aan mocht toevoegen. Saes licht toe: “VTN heeft een breed programma scharen vergruizers en grijpers voor machines tot 120 ton. Voor LaBounty doen we nu in de Benelux exclusieve distributie. Het merk blinkt uit in zwaar materieel, bijvoorbeeld met de MSD 7500 R, een schaar met een eigen gewicht van 13,5 ton, voor machines die rond de 125 ton wegen. Ook de MSD 2250 R met 5,5 ton eigen gewicht doet het goed, die is geschikt voor machines rond de 50 ton.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • I&B-BE

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details