NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

Nieuwste generatie impactbreker blinkt uit in verschillende recyclagetoepassingen

Het bewerken van materialen voor recyclage vraagt vaak om kracht. Van Laecke Group stelt met trots de laatste aanwinst binnen hun uitgebreide gamma van breek- en zeefinstallaties voor: de Terex Finlay I-120. Met deze capaciteitsmaker kan de Van Laecke Group een specifieke impactbreker aanbieden speciaal geconfigureerd voor toepassingen in de recyclagesector.

De tweede generatie I-120 is met zijn 38 ton een interessante combinatie van capaciteit en mobiliteit, want de volledige set-up kan in één transport vervoerd worden. De bunker van 8 m³ kan volledig hydraulisch inklappen voor transport en is ontworpen met gebogen hoeken om het vastklitten van kleverig materiaal in recyclagetoepassingen tegen te gaan. De krachtpatser, die wordt aangedreven door een Scania DC9 Stage IV dieselmotor met 294 kW/400 pk, is uitgerust met een heavy-duty vibrerende invoertafel en een volledig onafhankelijke, geïntegreerde voorzeef.

Nieuwste generatie impactbreker blinkt uit in verschillende recyclagetoepassingen

Ongekende capaciteiten

In het hart van de breker vindt men de Terex CR038 met halfopen rotor en volledig hydraulisch instelbare breekplaten. Deze zware rotor ontwikkelt tijdens het breken meer energie, waardoor ongekende capaciteiten gehaald kunnen worden. Opstart van deze zware rotor gebeurt probleemloos met de speciaal ontwikkelde Desch Revox koppeling, die overbodige slijtage aan de koppeling of de riemen vermijdt. De rotor werd optimaal gepositioneerd in het brekerhuis waardoor het materiaal en vooral ook ijzer makkelijk door de breker gaat. De vlakke, 1.300 mm brede hoofdtransportband heeft een dubbele hydraulische aandrijving om hoge tonnages aan te kunnen en toch een goede werking van de magneet te kunnen garanderen. Bijkomend voorziet de Van Laecke Group ook de mogelijkheid om een eigen permanente magneet te voorzien voor een nog betere verwijdering van het ferro materiaal. De hoofdtransportband kan bovendien hydraulisch zakken om eventuele blokkades los te krijgen. Voor een perfect eindproduct is het tevens mogelijk de nieuwe impactbreker, voor zowel sloop- als recyclagetoepassingen, in een RS versie te verkrijgen, die voorzien is van een nazeef en een terugvoerband.

Nieuwste generatie impactbreker blinkt uit in verschillende recyclagetoepassingen

Van Laecke Group

Van Laecke Group is een familiale kmo met jarenlange ervaring en expertise in gespecialiseerde machines voor de recyclage, bouw en agrarische sector. Binnen de groep kun je onder andere terecht voor recyclagemachines voor de verwerking van grond- en steenafval van diverse origine, maar ook voor de verwerking van sloop- en groenhout. Vanuit hun twee vestigingen, nabij Brugge en Utrecht, verzorgen zij onderhoud en service naar de klant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details