NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe generatie grijpers van Rototilt biedt meer kracht en hogere slijtvastheid

Nieuwe generatie grijpers van Rototilt biedt meer kracht en hogere slijtvastheid

Rototilt zet de laatste reeks productlanceringen voort met een nieuwe generatie sorteer- en multigrijpers. “Het is één van de meest populaire producten in ons assortiment uitrustingsstukken. We gaan door met continue productontwikkeling”, zegt productmanager Sven-Roger Ekström.

Rototilt Group heeft een sterke traditie van innovatie en productontwikkeling. Het bedrijf creëert nieuwe toepassingsgebieden voor graafmachines door middel van draaikantelstukken, machinesnelwissels en originele uitrustingsstukken. Nu breiden ze hun assortiment uitrustingsstukken uit met een nieuwe generatie grijpers, meer specifiek sorteergrijpers en multigrijpers voor graafmachines uit het middensegment. Een nieuw ontwerp en gebruik van een nieuwe cilinder zijn twee van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe modellen. Volgens Sven-Roger Ekström, productmanager bij Rototilt, heeft dit de grijpers krachtiger gemaakt dan hun voorgangers in dezelfde gewichtsklasse.

“Grijpers onder een draaikantelstuk worden blootgesteld aan hoge belastingen onder veel hoeken. Het is dus belangrijk dat ze sterk genoeg en duurzaam zijn. Het verbeteren van deze kenmerken is ons belangrijkste doel geweest met de nieuwe generatie. Het omsluitende ontwerp van de multigrijpers heeft een extra hefpunt, waardoor het makkelijker is om objecten zoals stenen te hanteren. De sorteergrijpers hebben omkeerbare messen en sluiten volledig. In onze praktijktests hebben gebruikers dankzij de krachtige cilinder een groot verschil in grijpkracht ervaren in vergelijking met eerdere modellen”, zegt Sven-Roger.

Wij hebben voortdurend aandacht voor duurzaamheid en dat is bij deze nieuwe grijpers niet anders. Nieuw is dat de lasthoudklep in de cilinder is geïntegreerd, waardoor de constructie compacter is en de klep beter beschermd is tegen externe slijtage. Ze hebben ook dubbele parallelle stangen en een grote, onder een hoek geplaatste, schuine bodemplaat die de grijper beschermt.

De expanderbouten maken snel afstellen mogelijk.

“Het ontwerp minimaliseert het risico op beschadigingen tijdens gebruik. Met de eindpositiestops en eindpositiedemping is het uitrustingsstuk nog beter beschermd tegen beschadiging. In combinatie met de snelwissel AFT ST kan de grijper gemakkelijker recht draaien en kantelen met het draaikantelstuk. Onze uitrustingsstukken zijn altijd geoptimaliseerd voor gebruik onder een draaikantelstuk en dit is daar een perfect voorbeeld van”, zegt Sven-Roger.

De nieuwe grijpers van Rototilt zijn ook compatibel met de Open-S-standaard, wat betekent dat gebruikers vrij zijn om producten van verschillende fabrikanten te combineren.

“De keuze van machinesnelwissel, draaikantelstuk of uitrustingsstuk moet altijd aan de machine-eigenaar of machinist zijn. Als u al producten van een andere fabrikant met Open-S hebt, werken onze grijpers goed met uw systeem”, zegt Sven-Roger.

De verkoop van de nieuwe grijpers is al begonnen en de eerste leveringen worden in het vroege najaar van 2023 verwacht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details