valvan horizontale balenpers
01:52
21-06-2016

Nieuwe en gerecupereerde textielvezels in balen persen

Wat ooit begon als een producent van afvalcontainers is anno 2016 uitgegroeid tot een belangrijke speler in drie grote markten: de recycling, de vezelproductie en de tweedehandskleding. Valvan Baling Systems NV bouwt in hun vestiging in de Krommebeekstraat in Menen hoogtechnologische en performante machines voor het in balen persen van nieuwe en gerecupereerde textielvezels. Deze unieke machines worden wereldwijd geleverd aan de grootste spelers in deze markt.

Daarnaast levert Valvan stand-alone machines en volledige sorteerinstallaties voor de sortering en de verhandeling van gecollecteerde tweedehandskledij. In deze nichemarkt is Valvan de marktleider met sterk geautomatiseerde installaties in heel Europa en ver daarbuiten.

Ook op het vlak van de volautomatische horizontale balenpersen voor karton en papier, plastics, textielafval, huishoudelijk afval en RDF zijn de laatste tien jaar voor Valvan zeer succesvol geweest. Elk jaar werd een constante groei genoteerd in de zeer concurrentiële markt. “De groeiende vraag van onze klanten naar specifieke oplossingen die onze concurrenten niet konden bieden, heeft ons bovendien uitgedaagd om een enorme technologische vooruitgang te boeken op het vlak van onze horizontale balenpersen”, zegt Conrad Verplancke, sales- en marketingverantwoordelijke voor recycling-machines.

Zo vormt Valvan de enige Belgische constructeur van horizontale balenpersen en kan het bedrijf uitpakken met een zeer uitgebreid gamma aan machines om recycleerbare producten in zware, goedgevormde balen te verpakken. “Wij leveren zowel kleine en middelgrote semi-automatische persen met einddeur als grote volautomatische continupersen met hoge capaciteiten en grote krachten. We bieden ook tal van mogelijkheden voor de voorbehandeling en het vullen van het materiaal in de balenpers, zoals transportbanden, pneumatische transportsystemen en kipsystemen. Ook voor automatische baalafvoersystemen en verpakkingsoplossingen kan men bij ons terecht.”
www.valvan.com 

Valvan Baling Systems Turnkey-installaties dankzij kennisdeling

Daarnaast realiseert Valvan Baling Systems ook turnkeyprojecten in samenwerking met hun zusterbedrijven die samen de Valtech groep vormen. “Zo legt Cretes uit Gullegem, zich onder meer toe op pneumatische transportsystemen voor bedrijven in de hygiëne, non-woven en kartonnage. Bij dergelijke projecten worden alle ‘punch outs’, trimwaste en rand-stroken uit de productie afgezogen naar de Valvan persen, waarna het ‘afval’ in compacte, goed stapelbare balen afgeleverd wordt.
www.cretes.be 
Een gelijkaardige samenwerking werd opgezet met Rentec, het Pittems bedrijf dat langzaam draaiende industriële verkleiners voor de recyclingsector produceert. “Voor hen bouwen we onder meer elektrische kasten en PLC-sturingen van de machines. Er is bovendien een nauw contact tussen de salesafdeling van beide bedrijven om turnkeyprojecten te kunnen aanbieden.”
 www.rentec.be 

De firma Vaskon is gespecialiseerd in machinebouw op maat, met de focus op snelle precieze bewegingen. “Samen hebben we al een tiental machines gebouwd voor de productie van de onbreekbare Samsonite koffers met onze kennis van hydraulica en hun precisie-sturingssystemen.”
www.vaskon.com 

De firma Motus Handling, de jongste telg uit de familie, bouwt handlingsystemen om goederenstromen te optimaliseren. “Zij staan ons bij om baal-afvoer- en stapelsystemen te ontwikkelen.”
www.motushandling.be 

Adrem is dan weer het resultaat van een joint-venture met Group Galloo: beide bedrijven sloegen de handen in elkaar om de scheidingstechnologieën, aanwezig op de Galloo sites, wereldwijd te commercialiseren.
www.adrecyclingmachines.com 

Afvalcontainers en containers voor speciale toepassingen worden nog altijd gebouwd door Valvan Containers & Milieutechniek.
www.valvan-containers.com

Daarnaast wordt er graag aan kennisdeling en kruisbestuiving gedaan met alle bedrijven in de Valtech groep, zoals ook met Trevi en Biogastec, die zich respectievelijk focussen op waterzuiverings- en biogasinstallaties.
www.trevi-env.comwww.biogastec.com

 

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Recyclepro partners

adams polendam geel