Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Kunststofrecyclage

Nieuwe collectie koffers uit gerecycleerde kunststoffen

Heeft u ook uw koffers gepakt deze zomer? Wie met een spiksplinternieuwe op reis ging, kon er ook eentje gekozen hebben die uit ­gerecycleerde kunststoffen bestaat.

Nieuwe collectie koffers uit gerecycleerde kunststoffen
De koffers zijn ontworpen in Europa en gemaakt van huishoudelijk plastic afval uit Nederland en België, zoals plastic flessen en yoghurtpotten.

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | Samsonite en SUEZ

10 september 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

SUEZ, LyondellBasell en Samsonite hebben hun samenwerking immers uitgebreid om een nieuwe ­collectie duurzame koffers te produceren: de Magnum Eco koffercollectie. Deze collectie is ontstaan uit expertise van Quality Circular Polymers (QCP), de joint venture tussen SUEZ en LyondellBasell, op het gebied van recyclage van hoogwaardige polymeren. Samsonite toont zo dat post-consumer kunststoffen een nieuw leven kunnen krijgen om zo het gebruik van virgin materialen te verminderen.

Nieuwe collectie koffers uit gerecycleerde kunststoffen
Dankzij het gebruik van de innovatieve Recyclex™ technologie zijn de buitenschalen volledig gemaakt van gerecycleerde kunststoffen

Voortbouwend op het succes van de lancering van de S’Cure ECO lijn in 2019 en met het oog op het behoud van natuurlijke grondstoffen, lanceert Samsonite, bekend om de kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten, zijn nieuwe Magnum ECO lijn koffers gemaakt van secundaire kunststoffen. De marktleider in de bagage-industrie heeft opnieuw een beroep gedaan op QCP voor zijn expertise in het recycleren en terugwinnen van kunststoffen om te helpen bij het ontwerp van deze collectie. De koffers zijn ontworpen in Europa en gemaakt van huishoudelijk plastic afval uit Nederland en België, zoals plastic flessen en yoghurtpotten. Zo bevat de grote koffer het equivalent van 483 yoghurtpotten en 14 plastic flessen. Dankzij het gebruik van de innovatieve Recyclex™ technologie zijn de buitenschalen volledig gemaakt van gerecycleerde kunststoffen en is de binnenstof eveneens ontwikkeld op basis van 100% gerecycleerde petflessen. De nieuwe Magnum ECO collectie illustreert het gezamenlijke engagement van QCP en Samsonite om producten te ontwikkelen waarin gerecycleerde kunststoffen zijn verwerkt en die een kleinere koolstofvoetafdruk hebben.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Christine Riley Miller, Samsonite’s Director of Sustainability, ziet deze innovatie als onderdeel van een breder plaatje: “We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze ecologische voetafdruk in al onze activiteiten te verkleinen. Dus ook via innovatie bij de vervaardiging van onze producten, zo dragen wij ons steentje bij aan het hergebruik van plastic afval.” Deze nieuwe samenwerking komt er nadat QCP in december 2020 de kunststoffenrecyclagefabriek van TIVACO in België heeft overgenomen. Met een productiecapaciteit van gerecycleerd materiaal van ongeveer 22.000 ton per jaar, brengt deze nieuwe fabriek de totale plastic recyclagecapaciteit van de joint venture op ongeveer 55.000 ton.

Nieuwe collectie koffers uit gerecycleerde kunststoffen
De nieuwe Magnum ECO collectie illustreert het gezamenlijke engagement van QCP en Samsonite om producten te ontwikkelen die een kleinere koolstofvoetafdruk hebben.

Concrete oplossing voor de circulaire economie

Ook de partners van de joint venture zijn trots op het resultaat. “De Samsonite Magnum Eco koffer is een perfecte demonstratie van hoe waardevolle plastic grondstof weer tot leven wordt gewekt. Dit gerecycleerd materiaal, polymeren uit ons CirculenRecover gamma, biedt de reizigers een duurzaam product. We zijn vereerd om samen met Samsonite deel uit te maken van deze duurzame oplossing om een einde te maken aan plastic afval in het milieu, en we streven ernaar om voortdurend te innoveren om aan de behoeften van onze klanten te voldoen,” aldus Richard Roudeix, LyondellBasell Senior Vice President Olefins en Polyolefins voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India. Jean-Marc Boursier, SUEZ Group Executive Vice President voor Frankrijk en regio Operations vult aan: “R&D, een echte motor van groei en differentiatie voor de Groep SUEZ, in combinatie met onze expertise in het recycleren van hoogwaardige polymeren, hebben een belangrijke rol gespeeld in de creatie van dit nieuwe gamma koffers. Wij zijn er trots op dat wij onze klanten concrete oplossingen en technologieën voor de circulaire economie kunnen aanbieden. Wij zien er bijzonder nauwlettend op toe dat de traceerbaarheid, de naleving en de duurzaamheid van het plastic dat wij recycleren, samen met LyondellBasell, binnen de joint venture QCP, gewaarborgd zijn.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • I&B-BE

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details