Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

MaterieelPersen

Nieuwe balenpers brengt meer flexibiliteit door uitbreiding capaciteit

marijn-kopieren

10 juli 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Wanneer je als leverancier van balenpersen al sinds 1994 zakendoet met een trouwe klant en deze klant in 2019 nog steeds naar volle tevredenheid machines bij je afneemt, dan doe je iets goed. MultiNET uit Rijen is ten tijde van dit schrijven drukdoende met de afronding van de installatie van een gloednieuwe Unotech 150 balenpers bij Vissers Recycling BV in Tilburg.

RecyclePro is op uitnodiging naar Tilburg gegaan, om samen met Marijn Rypma, mede-eigenaar van Vissers Recycling BV, vader en zoon Jos en Bas Leemans, eigenaren van MultiNET en Angelique van der Weijden, marketing/sales coördinator bij MultiNET, te praten over de bijzondere relatie tussen beide bedrijven en natuurlijk de levering.

Nieuwe balenpers brengt meer flexibiliteit door uitbreiding capaciteit

Ten tijde van ons bezoek werd er nog hard gewerkt aan de opbouw van de Unotech 150.

 

Huisleverancier

“We zijn al sinds 1994 klant bij MultiNET”, opent Rypma het gesprek. “We zijn gestart in Berkel Enschot, met één pers. In 1999 kwam er een nieuwe. Daarna verhuisden we in 2005 naar Udenhout, waar we in 2005 door MultiNET een sorteerinstallatie lieten plaatsen. In 2010 lieten we wederom een nieuwe pers installeren. De verhuizing naar Tilburg vond plaats in 2013. In Tilburg stond al een balenpers, we gingen echter meteen op zoek naar uitbreiding. Waar in Udenhout vooral huishoudelijk papier geperst wordt -denk aan kranten, karton, folders en drukkerij afval-, persen we in Tilburg voornamelijk industrieel karton en kunststoffen.” Vissers Recycling ziet voor zichzelf de markt alleen maar groeien en zet alle zeilen bij om het tempo te kunnen bijhouden. “We persen ook materialen voor derde partijen, het is onze corebusiness en we zijn er goed in”, schetst Rypma. “Daarom is het belangrijk dat we qua machinepark kunnen volgen. Een partner als MultiNET is daarbij onontbeerlijk. Niet voor niets zijn zij onze ‘huisleverancier’, stilstand is hier erg kostbaar en we weten uit ervaring dat MultiNET bij wijze van spreken dag en nacht voor ons klaar staat, met meer service dan je verwacht. Dat is goud waard.”

Nieuwe balenpers brengt meer flexibiliteit door uitbreiding capaciteit

Van links naar rechts: Angelique van der Weijden, Jos Leemans, Marijn Rypma en Bas Leemans.

 

Van 85.000 ton geperst materiaal naar het dubbele

De Unotech 150 gaat veel verandering brengen. Rypma licht toe: “We persen hier 85.000 ton op jaarbasis. Met de Unotech erbij wordt dat het dubbele. De bottleneck wordt nu de personeelsbezetting, niet het machinepark.” Jos Leemans vult aan: “Het is een standalone installatie waarop in te loggen is, van afstand. Zo kunnen op afstand menu-instellingen aangepast worden en zijn storingen uit te lezen, zelfs te verhelpen. De machine geeft zelf storingen aan, die meestal door de operator zelf verholpen kunnen worden. Wanneer wij het op afstand ook niet opgelost krijgen, dan springen we in de auto uiteraard.” Van der Weijden ziet dagelijks de betrokkenheid van het team. “Jos, Bas en onze andere medewerkers houden van hun vak en willen het onderste uit de kan halen voor de klant. Onze klanten maken hun keuze niet op basis van prijs, maar op basis van het feit dat MultiNET erachter staat.” Rypma beaamt dat MultiNET als bedrijf doorslaggevend is geweest voor ook deze keuze. “Goed advies, snelle service en altijd een oplossing”, aldus Rypma.

Een stapje extra in veiligheid

Bas en Jos Leemans leveren maatwerk in veiligheid. Bas Leemans: “Dat zie je ook bij deze installatie. Wij vinden toegankelijkheid belangrijk, op een veilige manier. Daarom voorzien we de installatie van veilige trappen en bordessen rondom de cruciale punten. Bij vastlopers of onderhoudswerkzaamheden hoeft het personeel zichzelf niet in gevaar te brengen.” Jos Leemans zegt tot besluit: “Unotech maakt bovendien de meest energie-efficiënte machines, dus ook het duurzaamheidsbelang wordt gediend.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details