NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

Nieuwe balenpers blinkt uit in kwaliteit en veiligheid

Balenpersen zijn imposante machines. In januari dit jaar schafte Renewi zijn vijfde balenpers bij MultiNET International aan. Dit keer voor hun vestiging in Vilvoorde. Naast de kwaliteit en de productieprestaties van deze UnoTech balenpers was het vooral het voldoen aan alle strikte veiligheidseisen wat Renewi opnieuw voor deze pers deed kiezen.

MultiNET maakte kennis met Maïté Pierar, SHEQ adviseur bij Renewi die nauwkeurig de gestelde regels met betrekking tot veiligheid in het oog hield. Naast de voorgeschreven overheidsrichtlijnen van welzijn op het werk, heeft Renewi een strikt preventiebeleid. Samen met collega’s bezocht Pierar de UnoTech fabriek in Duitsland om met eigen ogen de productie en kwaliteit van de nieuwe UnoTech te zien. Zo werd er onder andere gecontroleerd op permanente afscherming, de bevestigingsmaterialen, de afscherming van sloten/interlocks, toegangsdeuren en of er in alle veiligheid blokkades kunnen worden weggehaald. De manier van bouwen en de kwaliteit van de onderdelen die men bij UnoTech gebruikt zijn heel vooruitstrevend te noemen. Daarnaast zorgt het uitgebreide softwareprogramma ervoor dat Renewi niet alleen makkelijk kan schakelen tussen materialen en inzicht heeft in waardevolle data maar ook klaar is voor de toekomst.

Test overtuigt

Een Performance test maakte onderdeel uit van de aanschafprocedure bij Renewi. De balenpers werd gecontroleerd op verwerking van de moeilijkste materialen, aantal balen per uur, gewicht van de balen. De UnoTech scoorde hoger dan van hem verwacht werd en de test overtuigde Renewi dan ook van de kracht van deze machine. Op verzoek van Renewi heeft MultiNET ook gezorgd voor de dodemansbewaking van U-Tech, een systeem dat voldoet aan de juiste Europese certificering. Investeren in veiligheid is belangrijk. Met het hoge risicoprofiel van werken met en rondom zware machines wordt een klein ongelukje al gauw een levensbedreigend iets. Bij Renewi vindt men de samenwerking met MultiNET heel belangrijk. Excellente service en het meedenken, zeker ook op het gebied van veiligheid. Na de aankoop van een machine houdt het voor MultiNET niet op. Bas Leemans, directeur van MultiNET: “Wij zijn een servicebedrijf en doen er alles aan om de goede naam te behouden. Niet voor niets bestaan we al veertig jaar en zijn veel klanten ons nog altijd trouw.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details