NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
NL | Multifunctionele Fuchs MHL335F voor Wessem Port Services

NL | Multifunctionele Fuchs MHL335F voor Wessem Port Services

Van der Spek Vianen B.V. heeft onlangs een nieuwe multifunctionele Fuchs MHL335F geleverd aan Wessem Port Services. Deze nieuwe Fuchs MHL335F is toegevoegd aan de moderne materieelvloot van Wessem Port Services waarin ook diverse Fuchs MHL360’s werkzaam zijn.

De nieuwe 25 ton wegende Fuchs MHL335F is uitgevoerd met een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 10.700mm waaraan een bak-kinematiek zit. Middels de gemonteerde hydraulische snelwissel kan er snel, eenvoud en efficiënt gewisseld worden tussen de verschillende uitrustingstukken. De Fuchs MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en rijden met de machine.

Dankzij de verschillende uitrustingstukken kan de machine zeer breed worden ingezet bij vele werkzaamheden die Wessem Port Services voor haar klanten uitvoert. Naast het werken met een twee-schalen grijper is de machine ook uitermate geschikt om te werken met een sorteergrijper die ook met de machine is geleverd.

Voor de aandrijving van de MHL335F is zuinige 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.300mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Een gemonteerde overdruk zorgt hierbij dat de machinist altijd in een optimale werkomgeving zit.

Standaard gemonteerde camera op  de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. Power LED- verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren en bij draaien in de opslagen een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Wessem Port Services Group

Wat 40 jaar geleden begon als een bescheiden bedrijf in zand en grind, groeide in de loop der jaren uit tot één van de grootste logistieke dienstverleners in de regio Limburg op het gebied van op- en overslag en bewerking van bulkgoederen. Nog steeds behoort de levering van zand en grind tot het huidige productassortiment. Met de Maas en het Albertkanaal als uitvalsbasis  reiken de activiteiten van WPS inmiddels tot over de hele wereld. Centraal gelegen, tussen de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen enerzijds en het Duitse Ruhrgebied anderzijds, staan ze garant voor een snelle en efficiënte aan- en afvoer van grondstoffen. De organisatie beschikt over mobiele Fuchs overslagkranen die op elke gewenste locatie binnenschepen en coasters kunnen laden en lossen, en vaste- en mobiele  breek- en zeefinstallaties, die het mogelijk maken om de materialen tot elke gewenste afmeting te bewerken.

WPS maakt bij al deze activiteiten  gebruik van eigen havens in Nederland en België, in de plaatsen Wessem, Stein, Maastricht, Lanaken (B).  De onderneming is actief in diverse bedrijfstakken, met name in de chemische industrie, de (wegen)bouw, papierindustrie, de keramische industrie, de agrarische sector en de containerbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details