Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

MetaalrecyclageNieuws

Metallo viert zijn 100ste verjaardag

Een terugblik op een eeuw met een kijk op de toekomst Begin november mocht het Kempense recyclagebedrijf Metallo Belgium 100 kaarsen uitblazen. Vanzelfsprekend heeft het bedrijf dit uitbundig gevierd door middel van verschillende festiviteiten. De kolonie in Merksplas was het decor voor maar liefst drie uit de kluiten gewassen events voor de huidige en voormalige […]

18 november 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een terugblik op een eeuw met een kijk op de toekomst

Begin november mocht het Kempense recyclagebedrijf Metallo Belgium 100 kaarsen uitblazen. Vanzelfsprekend heeft het bedrijf dit uitbundig gevierd door middel van verschillende festiviteiten.

De kolonie in Merksplas was het decor voor maar liefst drie uit de kluiten gewassen events voor de huidige en voormalige personeelsleden van Metallo. “Onze medewerkers, dat is waar het om draait bij ons op Metallo. Door hun authenticiteit, durf, betrokkenheid en dagelijkse inzet kregen al die jaren hun glans.”  aldus Dirk Vandenberghe, CEO van het jarige bedrijf.

Metallo 100 Jaar

Metallo was decennialang in familiehanden: vandaag de dag staan deze familiale waarden nog steeds centraal in organisatie. Het aanhalen van de familiebanden mocht dan ook niet ontbreken in het jubileumjaar 2019. Op 10 november, de officiële verjaardag, mochten maar liefst 600 mensen aanschuiven op een verzorgde zondagsbrunch op de Lilse Bergen. Gedurende de ganse dag werd er randanimatie voorzien voor jong en oud.

Metallo speelt een belangrijke rol in de circulaire economie. Om haar toegevoegde waarde in de maatschappij extra in de verf te zetten werd er eveneens een huldiging georganiseerd voor 120 gasten uit binnen en buitenland. Verschillende sprekers verschenen op het toneel in het ’S Graeve hof in Schilde, dit onder de professionele moderering van Truus Druyts. Dirk Vandenberghe: “Meerdere sprekers brachten naar voor dat Metallo een wereldwijde voortrekkersrol speelt in de innovatie van metaalrecyclage, iets wat in al die jaren diep in ons DNA is gekropen en waar we met z’n allen enorm trots op mogen zijn”

METALLO – RECYLCING MULTI-METALS FOR TOMORROW.

Met sites in België en Spanje recycleert Metallo Group de meest complexe secundaire materialen en raffineert deze naar hoogwaardige metalen en mineralen. De groep bouwt op 100 jaar ervaring om een globaal klantenbestand te bedienen en zo de circulaire economie te versterken. Hun ‘Furnace of Innovation’ en hoogstaande technologieën, ontworpen en gerealiseerd door eigen ingenieurs, geven Metallo Group een unieke wereldwijde positie. Elk jaar worden er meer dan 350.000 ton secundaire grondstoffen verwerkt, waaruit metalen en metaalproducten worden gerecupereerd. Deze metalen komen terug in de waardeketen als geraffineerd Koper, Tin, Lood en als producten zoals Nikkelsulfaat oplossingen, Zinkoxiden, Metaalslib en Mineralen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • I&B-BE

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details