Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

NieuwsZeven & Brekers

Met breder assortiment klant ontzorgen

3 juli 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Recyclagebedrijven kunnen niet voor elke taak (meteen) investeren in een machine. In vijftien jaar groeide het verhuurbedrijf van Pum Enthoven uit Lisserbroek uit tot een volwaardige speler in de grond-, weg- en waterbouw. Het bedrijf met dezelfde naam als de eigenaar voegde onlangs een McCloskey schudzeef aan het toch al uitgebreide assortiment toe. En net als veel andere machines die Enthoven – met of zonder machinist – verhuurt, betrok hij de schudzeef bij Pon Equipment. “Ik werk nu eenmaal graag met A-merken.”

Pum Enthoven begon “als zestienjarig ventje met alleen een trekkertje.” In de beginjaren in de kolen op- en overslag, maar later vooral als leverancier van machines aan aannemers en loonbedrijven in de gww-sector. In 2012 groeide zijn bedrijf van vijf naar dertig man personeel. “En momenteel heb ik hier zo’n 25 man lopen.” Enthoven verhuurt zijn uitgebreide machinepark, bestaande uit mobiele graafmachines en rupsgravers, zwenk- en wielladers, tractoren en kippers, verdichtingsmachines, vrachtwagens en machines voor de overslag en recyclage aan aannemers en loonbedrijven in de grond- weg en waterbouw. En dat verhuren gebeurt zowel inclusief als exclusief machinisten. “We bieden echt een totaalpakket”, vertelt Enthoven. “Negen van de tien keer in de Randstad, maar soms ook verder weg, tot aan Duitsland en de hele Benelux toe.”

McCloskey R105 3-fractie schudzeef.

 

Meer en meer op locatie zeven

Vanuit de markt kwam op een gegegeven moment de vraag of Pum Enthoven ook een schudzeef kon leveren. “Ik vond dat wel een mooie verbreding van ons assortiment. Zodat we onze klanten nog beter kunnen ontzorgen”, verklaart Enthoven de aanschaf. Over het merk hoefde Entoven niet lang na te denken. “Ik werk graag met A-merken: we hebben veel Caterpillar graafmachines en walsen. En Pon Equipment is al jarenlang mijn vaste leverancier. Ik werk graag met ze. Het is sowieso fijn om zoveel mogelijk met een vaste dealer te werken. Vandaar dus de keuze voor de McCloskey R105.”
De aankoop heeft ondertussen zijn nut bewezen. “Hij heeft al een behoorlijke tijd bij een grote klant gedraaid. Samen met een kraan met machinist van ons. En hij is ondertussen al verhuurd voor wat kleinere projecten bij diverse andere klanten. Er blijkt dus voldoende vraag naar. Zeker omdat er meer en meer op locatie gezeefd wordt.”    


Pon Equipment

Pon Equipment is natuurlijk vooral bekend als importeur van Caterpillar in Nederland, maar levert ook machines voor sloop, overslag, afval en recyclage van de merken Komptech en McCloskey.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details