Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Events

Meer ruimte voor sloop- en recyclagemachines

recpro-matexpo-gregory-03-kopieren

21 augustus 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Woensdag 11 september gaan de deuren open voor de 38e editie van Matexpo. Ook dit jaar worden in vijf dagen weer zo’n 40.000 bezoekers verwacht door de circa 400 standhouders. De sloop- en recyclagesector is met meer machines dan voorheen vertegenwoordigd.

Gregory Olszewski is alweer enkele jaren de succesvolle managing director van de al even succesvolle Matexpo materieelvakbeurs in Kortrijk Xpo. Al in april van dit jaar, met nog enkele maanden te gaan, kondigde hij aan dat Matexpo 2019 volledig uitverhuurd was. Dat is mede te danken aan bedrijven uit de sloopsector, zo laat hij nu weten. “Het aanbod is weliswaar vergelijkbaar met dat van 2017, maar we hebben regelmatig de vraag gekregen of bedrijven meer machines mochten meebrengen. Een duidelijk teken dat het goed gaat in de sector en er een groeiend aanbod is van nieuwe – vaak milieuvriendelijker – machines.” Olszewski vervolgt: “Vanwege deze groeiende aandacht nodigen wij voor de sector sloop en recyclage meer bezoekers uit, ook uit geledingen die voorheen niet of minder kwamen. Want het gaat niet alleen meer over beton en hout, maar ook over het recycleren van kunststof, metaal …”

recpro-matexpo-gregory-01-kopieren

Gregory Olszewski: “Vanwege de groeiende aandacht nodigen wij voor de sector sloop en recyclage meer bezoekers uit, ook uit geledingen die voorheen niet of minder kwamen.”

 

Parkeren op Evolis Business Park

Voor het eerst is gekozen voor een groot, iets verder weg gelegen parkeerterrein met goede ondergrond. Er gaan veel shuttlebussen rijden tussen parkeerterrein en entree van Matexpo. “Op zaterdag en zondag zijn er extra parkeerplaatsen beschikbaar. Dan worden ook private parkeerterreinen van bedrijven ingezet”, aldus Olszewski. Het Evolis Business Park ligt naast autosnelweg E17 bij afslag 3 = Kortrijk-Oost.

Matexpo app en vloerstickers

De handige Matexpo app is inmiddels te downloaden. Hij bevat veel praktische informatie, overzicht van standhouders, events tijdens de beurs. Olszewski:
“Bezoekers kunnen straks via geolocalisatie op hun smartphone zien, hoe ze naar de te bezoeken stands moeten lopen.” Overigens is het traditionele gedrukte plan straks ook nog beschikbaar. Ander opvallend nieuwtje zijn de grote rode stickers met het standnummer. Die worden geplakt op de vloer van het gangpad direct voor de stand. 


Praktische info Matexpo 2019

Waar?

Kortrijk Xpo

Wanneer?

Van 11 tot en met 15 september

Openingsuren?

woensdag 11 en donderdag 12 september van 10:00 – 18:00 uur, vrijdag 13 september van 10:00 – 20:00 uur,

zaterdag 14 en zondag 15 september van 09:00 – 17:00 uur.

Tickets?

Toegang is gratis bij online registratie vooraf.

Aan de kassa kosten tickets 15 euro

Toegankelijkheid?

Matexpo 2019 is goed toegankelijk voor personen met een mobiele en/of visuele beperking.

Meer info?

www.matexpo.com. Facebook: @Matexpo en Twitter: @matexpo.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details