Platform over de gehele recyclingstroom in België
Nieuws

Machineverhuurder breidt assortiment uit met vernevelingsinstallaties

Al meteen in trek bij sloop- en recyclagebedrijven.

West-Recycle-BV_Doornik-(5)

Tekst | Euro Rent

Beeld | Euro Rent

9 april 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De regelgeving op gebied van stofbestrijding op bouw- of sloopterreinen wordt strenger. Vernevelings­machines zorgen voor een optimaal resultaat met minimale overlast als gevolg. Voor machineverhuurder Euro Rent was een investering in deze machines dan ook een logische stap om haar klanten verder te bedienen.

“Onze kracht ligt in een gevarieerd aanbod van machines en apparatuur. Wij hebben meer dan 40.000 machines in ons assortiment. Wij leveren uit voorraad machines waar en wanneer de klant het wenst. Onze vrachtwagens, geladen met steigers, liften, hoogwerkers en allerlei bouwmachines, rijden af en aan tussen één van onze vestigingen en bouwwerven over heel het land”, zegt Kris Coppens, gedelegeerd bestuurder van Euro Rent. Onder andere afbraak- en recyclagebedrijven van over heel België weten de weg te vinden naar het Antwerpse bedrijf met een nevenvestiging in Sint-Niklaas. Om deze klanten nog beter te bedienen investeerde de machineverhuurder onlangs in de uitbreiding van haar assortiment met een gamma aan vernevelings­installaties. “De wetgeving rondom de omgang met stof op bouw- en sloopplaatsen is steeds strenger”, verklaart Coppens de investering. ‘En fijnstof is uiteraard ook gewoon slecht voor de gezondheid van werknemers en het milieu.’

Vijftien types vernevelingsmachines

Het nieuwe aanbod bestaat uit verschillende types vernevelingsmachines, variërend van kleine apparaten voor verbouwingen tot grote, autonoom werkende nevelkanonnen die zijn uitgerust met een generator en watertank. “De grootste machine is uitgerust met een watertank van 1.250 l en kan tot 50 m reiken”, geeft Coppens een voorbeeld. De gemeenschappelijke eigenschap van de verschillende types is dat ze een mistgordijn van microdruppels uitstoten die zich aan de stofdelen hechten, waardoor deze neerslaan op de grond. “Een zeer efficiënt systeem met een laag energie- en waterverbruik en geringe overlast voor de werkomgeving en omwonenden”, zegt Coppens. “Zeker als je het vergelijkt met situaties waarin gebruikt wordt gemaakt van waterslangen om de omgeving nat te maken met vorming van modderpoelen als gevolg.”

West Recycle in Doornik

Alhoewel de nieuwe vernevelingsinstallaties pas een paar maanden geleden aan het assortiment zijn toegevoegd, vinden de nieuwigheden van het machinepark van Euro Rent al gretig aftrek bij sloop- en recyclagebedrijven. West Recycle in Doornik voerde bijvoorbeeld een succesvol sloopproject uit waarbij het drie vernevelingsmachines van Euro Rent inzette. Het betrof de afbraak van een voormalig sloopbedrijf van automaterialen. Het project was aan strenge milieu- en vergunningseisen gebonden, onder andere door de aanwezigheid van licht-ontvlambare residuen uit accu’s. Door middel van de vernevelingsmachines kon de brandbaarheid onder controle gebracht worden en ook bij de afbraak van de gebouwen konden de machines het ongemak voor de omgeving en de sloopmedewerkers beperken. 

Breed en diep assortiment

Door het grote assortiment aan machines en randapparatuur biedt Euro Rent een one-stop-shop voor bouw-, recyclage- en sloopbedrijven. Zo heeft het een gevarieerd aanbod van bijvoorbeeld hoogtewerkers, grondverzetmachines, bouwliften, verreikers, generatoren en compressoren. “Door het ruime aanbod is het voor de klant niet altijd makkelijk een keuze maken”, erkent Coppens met een knipoog. “Maar wij bieden gratis adviesverstrekking op de werf, waarbij een vertegenwoordiger adviseert over in te zetten materieel.” De verantwoordelijke van het machineverhuurbedrijf benadrukt dat het bedrijf met vijftig werknemers op de loonlijst, service en expertise hoog in het vaandel heeft staan. Het gratis advies gaat volgens Coppens niet ten koste van de prijs. “Wij willen in beide uitblinken.” Om zijn woorden kracht bij te zetten, verwijst hij naar de website van Euro Rent waar de onderneming de huurprijzen voor alle machines heeft opgesomd. Door een uitgekiend logistiek proces en klanten over heel België kan het ook in transportprijzen scherp uit de hoek komen. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • I&B-BE

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details