Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Nieuws

Linde’s “Green Performance”: goed voor milieu, prestaties én portefeuille

Linde_X50_Green_Performance

8 mei 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Linde MH breidt zijn portfolio krachtige, groene technologieën verder uit

Linde Material Handling zet zijn klanten verder op weg richting een duurzame toekomst, en doet dit met een steeds breder portfolio aan innovatieve producten en softwareoplossingen. Deze “Green Performance”-oplossingen variëren enorm, gaande van krachtige heftrucks en magazijntrucks met lithiumionbatterijen of de milieuvriendelijke HVO-diesel, tot batterijrecyclage, energiebeheer en de eerste door Linde ontwikkelde brandstofcel.

Groener intern transport, zonder aan prestaties in te boeten

Van heftrucks en magazijntrucks wordt verwacht dat ze steeds minder emissies uitstoten, dit terwijl ze niet aan prestaties inboeten en bij voorkeur ook het kostenplaatje doen dalen. Een eerste grote stap in deze richting werd gezet met de introductie van de Linde X-reeks, een serie elektrische heftrucks die de prestaties van hun thermische tegenhangers evenaart, en sinds eind april 2023 ook beschikbaar is voor tonnages tot 5 ton. Daarnaast kunnen Linde klanten nu ook elektrisch aangedreven zware heftrucks kiezen voor lasten tot 18 ton, of – binnen het segment van de thermische vorkliften – opteren voor milieuvriendelijke HVO-diesel, waarmee ze hun CO2-uitstoot met tot 90% reduceren kunnen.

Batterijrecyclage en andere groene oplossingen

‘Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat hun lithiumionbatterijen aan het einde van hun levensduur worden gerecycleerd en dat tot 95% van de grondstoffen wordt teruggewonnen’, verzekert Stefan Prokosch, Senior Vice President Brand Management bij Linde Material Handling. Ook de milieuvriendelijke waterstoftechnologie wint steeds meer terrein, wat zich onder andere uit in de lancering van de eerste door Linde ontwikkelde 24 V brandstofcel met een vermogen van 1,8 kW. ‘Op deze manier kunnen we onze klanten een one stop shop-oplossing aanbieden, bestaande uit trucks, brandstofcellen én service.’ Tot slot laat het vernieuwde, slimme Linde oplaadsysteem toe om stroompieken te vermijden, en werkt de Linde Energy Manager een optimaal uitgebalanceerd energieverbruik in de hand, waarmee zowel CO2-uitstoot als energiekosten tot een minimum herleid worden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details