fusie Van Gansewinkel en Shanks
01:13
22-02-2017

Laatste mijlpaal bereikt voor fusie Van Gansewinkel en Shanks

Vandaag heeft ook de Nederlandse mededingingsautoriteit (ACM) haar goedkeuring gegeven aan de voorgenomen fusie tussen Van Gansewinkel en Shanks. Daarmee is de laatste mijlpaal bereikt om de fusie definitief af te ronden, nadat eerder al de aandeelhouders en de Belgische mededingingsautoriteit de fusieplannen positief beoordeelden.

Het formele afrondingsproces, dat nu door beide bedrijven wordt gestart, zal naar verwachting nog ongeveer twee weken duren. Daarna zal het gecombineerde bedrijf onder een nieuwe naam verder gaan, die op de dag van “Closing” zal worden gelanceerd.

Sluitstuk transformatie
De fusie is het sluitstuk van het transformatieproces waar de medewerkers van Van Gansewinkel de afgelopen 2, 5 jaar hard aan hebben gewerkt. In 2015 werd een complexe herfinanciering gerealiseerd en werd de schuldenlast met circa € 500 miljoen verlaagd en tot normale proporties teruggebracht. Een vernieuwde strategie, een verbeterde organisatiestructuur en forse investeringen in materieel en recyclingoplossingen legden vervolgens de basis voor een resultaatsverbetering van het bedrijf. Bij de presentatie van de forse stijging van het bedrijfsresultaat in 2016 was deze omslag duidelijk zichtbaar. Door de fusie met Shanks wordt een sterk nieuw bedrijf gevormd dat alle ingrediënten in zich heeft om een leidende en verbindende rol te spelen in de circulaire economie.

Marc Zwaaneveld: “Onze medewerkers hebben tijdens de afgelopen jaren hun wendbaarheid en vitaliteit laten zien en zijn in staat geweest samen de omslag te realiseren. 2016 is het jaar van kanteling geweest en laat een significante prestatieverbetering zien. Met de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt gaan we nu met veel vertrouwen de fusie met Shanks vormgeven. Het gecombineerde bedrijf heeft alle ingrediënten voor een solide toekomst als verbindende partij in circulaire economie en als marktleider in recycling en waste-to-product oplossingen.”


 Over Van Gansewinkel
Van Gansewinkel is afvaldienstverlener, recycler en leverancier van hoogwaardige secundaire grondstoffen. Van het afval dat wordt ingezameld krijgt twee derde via recycling een tweede leven als grondstof. Met haar activiteiten realiseert Van Gansewinkel een omzet van bijna 1 miljard euro. Van Gansewinkel is marktleider in de Benelux (thuismarkt) en is ook actief in Duitsland, Frankrijk, Portugal en Hongarije. Centraal staat de visie om uit het afval van vandaag de grondstoffen te winnen voor de producten van morgen; Afval Bestaat Niet.
Kijk voor meer info op www.vangansewinkel.com

Recyclepro partners

Renault Trucks RtecVolvo Concept Truck