NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België

Krachtige sloopschaar maakt het verschil in Gorinchem

Zware stalen constructies laten zich niet zomaar knippen. LaBounty is wereldwijd gekend als het beste merk voor schrootscharen. Vanaf 2016 worden ze geleverd door Demtech uit Zoeterwoude. Onlangs werd een LaBounty MSD-2250R afgeleverd bij Van vliet Sloopwerken in Gorinchem, waar deze krachtige sloopschaar komt te hangen aan een 50 tons Hitachi ZX490-6.

Van Vliet Sloopwerken is specialist in het uitvoeren van complexe sloopprojecten en asbestsaneringen in de (petro)chemische industrie en de civiele sector. Veel van het sloopwerk betreft stalen constructies en onder te door Van vliet veel gebruikte technieken valt dan ook het ‘koud’ ofwel hydraulisch knippen van staal en staalconstructies met behulp van hydraulische schroot- en platenscharen. Dat soort werk is met recht ‘geknipt’ voor de LaBounty MSD-2250R. “Die is speciaal ontwikkeld voor de afbraak van zware stalen constructies en het knippen van volumineus ijzer binnen schroot verwerkende bedrijven”, aldus Arthur Polak van Demtech.

Maximale knipkracht

De 5.670 kg wegende schrootschaar is aan de lepelsteel inzetbaar bij machines vanaf 50 ton, dus de Hitachi ZX490-6 kan er prima mee werken. De MSD-2250R ontwikkelt met zijn werkdruk van 380 bar een maximale knipkracht van 374 ton, volgens kenners de hoogste in zijn klasse. In combinatie met de behoorlijk korte cyclustijden levert dat een flinke productiecapaciteit op. De bekdiepte van de MSD-2250R boezemt met 762 mm ontzag in, evenals de maximale bekopening van 810 mm. Hij is standaard voorzien van het gepatenteerde Sabertip messysteem, dat zorgt voor minder slijtage, snellere omsteltijden en lagere onderhoudskosten.

Krachtige sloopschaar maakt het verschil in Gorinchem

De Hitachi ZX490-6 aan de slag met de LaBounty MSD-2250R schrootschaar.

 

Belangrijk kenmerken

De LaBounty schrootscharen hebben hun faam verdiend door kenmerken zoals de 360° rotator, de unieke bouwwijze voor maximaal zicht op het te knippen materiaal en door het feit dat de messen tot vier keer draaibaar zijn. Ook de dubbele instelbare bovenbekgeleiders voor minder bekbelasting en het zwaar geconstrueerde hoofdscharnierpunt worden geprezen.

Voor gehele Benelux

In 2016 verkreeg Demtech de distributierechten van het gerenommeerde Amerikaanse merk LaBounty voor de Benelux, waarmee het een wereldmerk toevoegde aan het brede gamma. De verwerving van LaBounty past goed bij de ambitie van DemTech om een importeur met uitsluitend A-merken te zijn. Voor het Amerikaanse merk was een belangrijke overweging dat Demtech ook het Japanse merk NPK in huis heeft, een combinatie die in meerdere Europese landen al jaren lang een begrip is.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details