NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België
Klanten wapenen om recyclage- uitdagingen de baas te kunnen

Klanten wapenen om recyclage- uitdagingen de baas te kunnen

Om als machineleverancier een echte partner voor de klant te worden, moet het volledige plaatje kloppen. Smart Equipment ontpopt zich zo al jaren door te kiezen voor kwalitatieve machines die synoniem staan voor mobiele, desgewenst ook stationaire oplossingen van de hoogste kwaliteit, en door de service uit te besteden aan sterke, gespecialiseerde partners. Met de komst van Filip Daniels als medezaakvoerder is een nieuw tijdperk gestart, waarin efficiëntie, kwaliteit en flexibiliteit nog hoger in het vaandel komen te staan dan voorheen.

Smart Equipment, het geesteskind van Philippe Potier, bouwde zich de voorbije jaren een sterke reputatie op in afvalverwerking. Om het succesverhaal van Smart Equipment nog verder uit te rollen verzet Filip Daniels voortaan mee de bakens. “Halfweg de jaren 90 kwam ik als bij toeval in de recyclagewereld terecht, maar de sector wist meteen mijn hart te veroveren. Elke toepassing is nieuw. Je moet telkens opnieuw samen met klanten en leveranciers bekijken hoe je voor een bepaalde stroom de best mogelijke oplossing kunt realiseren. Technieken en inzichten evolueren voortdurend. Dat is het boeiende aan deze wereld. Daarom wilde ik er na twee jaar afwezigheid graag naar terugkeren.” Dat het Smart Equipment werd heeft alles te maken met de uitstekende relatie die Filip al had opgebouwd met Philippe doorheen de jaren. Maar ook het gamma en de aanpak overtuigden. “Smart Equipment wil in de eerste plaats een networking company zijn. We kiezen bewust voor een slanke en efficiënte structuur en werken graag samen met Partners die  diezelfde flexibiliteit en klantgerichtheid in hun DNA dragen.

Zoals bijvoorbeeld met Jan Comergo (België) en MSV (Nederland) die instaan voor onderhoud en herstellingen bij onze klanten. Wij zorgen dat ze gewapend zijn om hun uitdagingen de baas te kunnen en daarvoor hebben we alvast de technologie aan onze kant.”

TANA hoog gewaardeerd en KIVERCO ideale sorteerlijn voor starters

De shredders van Tana zijn daar een mooi voorbeeld. Ze overtuigen door hun kracht, zelfs in de moeilijkste materialen. En terwijl de klant doet wat hij met andere machines niet kan, houdt de Finse fabrikant de vinger aan de pols met wellicht de meest vooruitstrevende software in de markt: het ProTrack systeem. “Dat levert niet alleen waardevolle data op voor de klant, maar helpt ook bij onderhoudswerkzaamheden en reparaties. Alles om de stilstandtijden van onze klanten tot een minimum te beperken”, geeft Potier aan. Sinds vorige zomer is er een belangrijke vertegenwoordiging bijgekomen voor Smart Equipment. “Het Noord-Ierse Kiverko levert semi-mobiele sorteerlijnen die eigenlijk heel eenvoudig behoorlijk wat fracties de baas kunnen. Je hebt er geen bouwvergunning voor nodig, ze zijn zeer flexibel, amper slijtagegevoelig en gebruiksvriendelijk dankzij de eenvoudige opstelling. Een ideale kennismaking voor bedrijven met tijdelijke werkzaamheden off site of voor startende bedrijven.” Dat voor Kiverko een mooie toekomst is weggelegd, is volgens Potier te danken aan het stijgend belang van recyclage. “Met slim te sorteren valt er meer te verdienen dan met verbranden, en dragen we bij aan de verduurzaming van milieu en economie. Door hoogwaardige stromen er op een laagdrempelige manier uit te halen, kan je met Kiverko transport, volumes en waarde aanzienlijk optimaliseren.”

Nieuwe huisstijl en website

Deze evoluties hebben gemaakt dat Smart Equipment weer een nieuw elan heeft gekregen. Om dat extra in de verf te zetten, werden ook een spiksplinternieuwe huisstijl en website ontwikkeld. Het toont dat het ze menens is om de volgende stap vooruit te zetten en nog verder te gaan professionaliseren. “We zijn er nog niet en we zullen er ook nooit zijn”, klinkt het bescheiden in koor. “Maar we zijn vastberaden om goed te luisteren naar wat de klant wil en samen met hem tot de juiste oplossing te komen. We willen met efficiëntie, flexibiliteit en kwaliteit elke dag in de recyclagewereld staan en onze ogen en oren openhouden voor nieuwe ontwikkelingen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details