02:34
28-09-2018

Keestrack op de World Demolition Summit 2018

Hybride R3e percussiebreker shortlisted!

Op de World Demolition Summit in Dublin, Ierland zal Keestrack strijden om de “Innovation, Plant & Equipment” award. De hybride R3e, rupsmobiele percussiebreker van Keestrack, heeft immers de shortlist gehaald samen met 4 andere bedrijven. Dankzij de compacte transport- en bedrijfsafmetingen biedt deze volledig uitgeruste 32-tons percussiebreker alle voordelen van het dieselelektrische hybride concept dat Keestrack bij het merendeel van zijn mobiele breek- en zeefinstallaties aanbiedt. De hybride aandrijving is zeer economisch en de R3e kan volledig emissievrij breken dankzij zijn plug-in functie. Bovendien daalt het geluidsniveau met 30% als de plug-in functie gebruikt wordt, waardoor deze breker uitermate geschikt is om in stedelijke gebieden in te zetten.

Onderscheidende technologieën in een sexy design
Met een breed toepassingsbereik behoort de Keestrack R3e tot de nieuwe generatie brekers met hybride aandrijving. De R3e, als opvolger van de R3 (voormalig Destroyer 1011) heeft een zeer aantrekkelijk design gekregen, dat onderstreept werd door de Red Dot Design award in de wacht te slepen. Hierbij werd gelet op het ontwerp, de functionaliteit, veiligheid en het gebruiksgemak.

Deze functionaliteiten werden ook erkend door de jury van de World Demolition Summit, waarvoor Keestrack met de R3e op de short list staat ondanks een recordaantal inschrijvingen. Op 8 november, tijdens de ceremonie in Dublin zal de winnaar bekend gemaakt worden.

Met een bedrijfsgewicht van max. 32 ton verzekert de nieuwe volledig hybride Keestrack R3e volledige flexibiliteit voor frequent veranderende werklocaties.

De R3e is, zoals zijn voorganger zeer mobiel dankzij zijn rupsen, snel operationeel en kan gemakkelijk beladen worden. De nieuwe grote beschermkappen en breed openende deuren bieden optimale toegankelijkheid en vergemakkelijken het onderhoud. Bovendien biedt de volledig hybride R3e met dieselelektrische aandrijving en volledig elektrische plug-inwerking op netstroom een kostenbesparing tot wel 70%. Andere elektrische apparatuur of een stacker kunnen ook elektrisch gevoed worden door de R3e, via de plug-out connectie. Centraal in de R3e staat de performante percussiebreker met inlaatopening van 770 x 960 mm, die in combinatie met de zware 920-mm rotor (Ø: 1.100 mm, 3.200 kg) en de hoge rotorsnelheden indrukwekkende breekprestaties tot 250 t/h biedt. Speciaal aangepaste breekwerktuigen, een groter instelbereik van de beide slagplaten (maalbaan optioneel) en een beproefde overbelastingbeveiliging verzekeren een breed toepassingsbereik, gaande van aan slijtage onderhevige betonrecyclage, tot en met de productie van hoogwaardig natuursteengranulaat.

Hybride oplossing met hoog prestatiepotentieel
Dankzij de EU IV Volvo-dieselmotor met een vermogen van 235 kW (optioneel EU IIIA; 260 kW) en de generator van 300 kVA als geïntegreerde energiebron is de nieuwe Keestrack R3e steeds volledig autonoom en uiterst flexibel voor de variërende inzet op bouwplaatsen. De breker wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 132 kW of optioneel 160 kW. Met de aandrijfriemschijven (375 mm/450 mm) kunnen de prestatiekenmerken van de breker verder worden aangepast. De voeding van alle hydraulische componenten (rupsbandaandrijving, brekersturing, hefhydraulica, bandvoeder/nazeef, motorkoeler) wordt geleverd door een 45-kW elektromotor met twee aangesloten Load-Sensing-pompen. Door het intensieve gebruik van elektrische aandrijvingen voor alle transportbanden en randapparatuur behoren complexe uitgebreide, dure en storingsgevoelige hydraulische leidingen tot het verleden. Een nieuwe cycloonextractietechnologie reduceert het vereiste volume hydraulische olie in de kringloop bij identieke verversingsintervals tot slechts 75 liter en vermindert daarmee aanzienlijk de onderhouds- en bedrijfskosten.

Met een 30 % groter zeefoppervlak verhoogt de nieuwe optionele ééndeks nazeef, met hercirculatie van de overmaatse fractie, de prestaties van de Keestrack R3e voor de productie van hoogwaardig eindgranulaat.

De R3e beschikt over een externe 32 A-aansluiting voor een rendabele exploitatie van randapparatuur zoals zeef of stacker, evenals een standaard plug-in connector voor volledig elektrisch bedrijf op net- of hulpgeneratorstroom. Alle functies zijn via de PLC-sturing met het nieuwe intuïtieve bedieningspaneel en de uitgebreide draadloze afstandsbediening beschikbaar zonder gebruik van de geïntegreerde dieselmotor. Met bijna 4,4 m² biedt de nieuwe optionele ééndeks nazeef ongeveer 30 % meer zeefoppervlakte dan het vorige model, waardoor de prestaties voor de productie van hoogwaardig granulaat worden geoptimaliseerd. Dankzij de hercirculatieband, met optionele windzifter voor licht materiaal (plastic, hout etc.), is productie in gesloten kringloop mogelijk van granulaten en kan contaminatie vermeden worden. Naar wens kan de overmaatse fractie via een demonteerbare zijtransportband worden afgevoerd als secundair product. Alle andere transportbanden, met inbegrip van de optionele uitvoer van de fijne fractie van de voorzeef, kunnen voor transport hydraulisch opgeklapt worden (transportafmetingen L x B x H: 12.900 x 2.540 x 3.200 mm). Zelfs volledig uitgerust (met inbegrip van maalbaan) heeft de volledig hybride R3e een transportgewicht van slechts 33 ton.

Dankzij de geïntegreerde dieselmotor bieden de hybride Keestrack-installaties een grote rendabiliteit en verhoogt de flexibiliteit en mobiliteit, als volledig autonome standalone oplossingen of als volledig elektrische productielijn van brekers die gekoppeld zijn, via kabels aan andere hybride of volledig elektrische zeefinstallaties of stackers.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Recyclepro partners

Awards tonen hoe innovatief de milieu- en recyclagesector wel is