NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Keestrack maakt balans van 2020 op
Twee-in-één: Met de nieuwe rupsmobiele omkeerbare percussiebreker Keestrack I4e RIC, presenteert de internationale verwerkingsspecialist een performante oplossing voor secundaire en tertiaire breking, met name geschikt voor uiterst voordelige zandproductie (0-2 mm).

Keestrack maakt balans van 2020 op

Ondanks aanzienlijke nationale en internationale beperkingen als gevolg van de coronapandemie kan de Keestrack-groep op een over het algemeen bevredigend boekjaar terugblikken. Positieve feedback van verdelers en heel wat nieuwe producten aangekondigd voor 2021 duiden op een duurzame verbetering van de bedrijfsactiviteiten voor het komende jaar.

Als Managing Director van het Belgische hoofdkantoor van Keestrack in Bilzen is Frederik Hoogendoorn ook verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop en marketing van de groep.

“Net zoals heel wat andere internationale fabrikanten van bouwmachines en -apparatuur werd Keestrack sterk getroffen door de gevolgen van de coronapandemie”, aldus Frederik Hoogendoorn, Managing Director van het Belgische hoofdkantoor en binnen de Keestrack-groep verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop en marketing. “De ontwikkelingen in onze internationale productievestigingen waren zeer uiteenlopend. Dit stelde ons niet alleen voor grote uitdagingen voor de betreffende regionale markten, maar ook voor het behoud van onze interne en externe toeleveringsstromen en onze eindklantgerichte in- en uitgaande logistiek voor machines en reserveonderdelen.”

Reeds in januari werd onze Chinese productievestiging in Chuzhou getroffen door COVID-19, die net zoals veel van haar lokale toeleveranciers tot medio februari moest sluiten als gevolg van de nationale lockdown en inperkingsmaatregelen. Hetzelfde gold vanaf midden maart gedurende zes weken in de Italiaanse Keestrack-fabriek en bijna gelijktijdig in de assemblagefabriek van Keestracks Indische dochteronderneming Etrack Crushers, die pas in 2019 was geopend. “Onze belangrijkste Europese fabriek in Tsjechië en ons hoofdkwartier in België bleven echter operationeel. Dankzij de grote inzet van onze eigen medewerkers en externe partners konden we, ondanks de coronagerelateerde beperkingen in de werkorganisatie en de transportlogistiek, de productie, de levering van reserveonderdelen en de dienstverlening op peil houden. Bovendien hebben we kunnen profiteren van onze grote investeringen van de voorbije jaren in de digitale netwerken van onze eigen processen, evenals in de wereldwijde connectie met onze verdelers en servicepartners en in de telematica software systemen met het bestaande machinepark en de individuele machines van onze eindklanten”, zo verduidelijkt Frederik Hoogendoorn.

De Keestrack-freestechnologie heeft zich al meer dan twee jaar bewezen in uitgebreide praktijktests in China.

Op de vraag naar het economische resultaat benadrukt Frederik Hoogendoorn: “Het is momenteel nog te vroeg om een exacte balans op te maken voor alle regio’s, omdat de gevolgen van de covidpandemie voor de verschillende markten en hun industriële sectoren te verschillend waren. Hoewel we slechts enkele internationale orders verloren hebben, zien we toch een zekere terughoudendheid op het vlak van langetermijnsinvesteringen. Geplande vernieuwingen of uitbreidingen zijn uitgesteld, waardoor we onze prognoses naar beneden hebben moeten bijstellen.” In plaats van een oorspronkelijk voorziene omzetgroei ten opzichte van 2019 van 20 % (ong. 116 miljoen euro) verwacht de Keestrack-groep nu in 2020 een stijging van de wereldwijde omzet van 7 %.

“Op basis van de positieve feedback van onze wereldwijde verdelers, die ook volop de strijd tegen de crisis aangaan, blijven we echter optimistisch voor 2021. Daarnaast zullen we het komende jaar ons productaanbod – opnieuw – uitbreiden met belangrijke aanvullende machineoplossingen en volledig nieuwe productlijnen introduceren”, aldus Frederik Hoogendoorn.  De familiaal geleide bedrijfsgroep verwacht haar wereldwijde omzet met nog eens 20 procent te verhogen, wat gepaard zal gaan met de uitbreiding van het eigen personeelsbestand van momenteel meer dan 770 medewerkers, het internationale distributienetwerk met meer dan 65 dealers en servicepartners in 46 landen.

Revolutie en evolutie

Een van de belangrijkste producten die Keestrack in het voorjaar van 2021 zal presenteren, is de volledig nieuw ontworpen rupsmobiele omkeerbare percussiebreker, de Keestrack I4e.  Dankzij de innovatieve RIC-technologie (Reversible Impact Crusher) kan deze machine uiterst flexibel worden ingezet bij de secundaire breking van gesteente en de recyclage van bouwmaterialen (bijv. asfalt, slakken). Het specifieke ontwerp van de omkeerbare horizontale percussiebreker met grote variabele breekkamer, krachtige rotor (Ø 1.100 mm; 4 slaghamers) en elektronisch bewaakte hydraulische spleetinstelling (+80 tot -220 mm met nieuwe gereedschappen) maakt toevoergroottes tot 250 mm mogelijk en zorgt voor constant hoge eindproductkwaliteit tot -2 mm in een gesloten kring. Secundaire en tertiaire breking kunnen nu in één uiterst mobiele oplossing worden gecombineerd, wat van de Keestrack I4e een bijzonder goed alternatief voor mobiele kegelbrekers of verticale percussiebrekers maakt, vooral met het oog op de buitengewone productiecapaciteit van 100 tot 250 ton/uur. Volgens Keestrack resulteert het systeem ook in minder slijtage, een betere eindproductkwaliteit (korrelvorm) en aanzienlijke energiebesparingen voor typische toepassingen (bijv. zandproductie -4 mm: ong. -30 % ten opzichte van kegelbrekers; -30 tot -40 % ten opzichte van VSI-percussiebrekers). Dit is ook te danken aan het geavanceerde diesel-elektrische aandrijfconcept van het compacte systeem (transportafmetingen: 15,05 m x 3,00 m x 3,23 m), het gewicht van 41 ton met inbegrip van de eendeks nazeef met hercirculatieband. Net als bij andere grote Keestrack-brekers (H4e / H6e, B7e) is de aandrijving met 447 kW-dieselmotor en 300 kVa-generator ontworpen als verwijderbare, ‘Drop-Off’-module. Elektrische aandrijvingen voor de breker (160 kW), toevoer- en transportbanden en de systeemhydraulica maken een bijzonder rendabel en emissievrij plug-inbedrijf mogelijk. Drie specifieke octrooien illustreren het innovatieve potentieel van het nieuwe Keestrack I4e RIC-concept.

Als belangrijke aanvulling op de diesel-elektrische plug-inbrekers en zeefinstallaties met lage emissies presenteert Keestrack nu de rupsmobiele stacker met accuvoeding, de Keestrack S5e. Als alternatief voor de diesel-hydraulische/diesel-elektrische uitvoeringen, S5/S5e, is de 23 m lange stapelmachine voorzien van een 22,8 kWh lithium-ion-accupack dat de energie levert voor de volledig autonome elektrische werking van de rupsbanden en de hijshydraulica te verzekeren. Hierdoor kan de 12,7 ton wegende machine volledig autonoom op en af de dieplader gereden, verplaatst en op de bouwplaats gepositioneerd worden.

De elektrische transportbandaandrijving (max. 300 t/u bij 2,2 m/s) wordt steeds gevoed via de standaard netstroomaansluiting of de externe voeding van de voorgeschakelde breek- of zeefinstallatie. Het nieuwe model vormt een verdere bijdrage van de fabrikant aan de vermindering van de lokale uitstoot van uitlaatgassen op bouwplaatsen en bij de productie of recyclage van bouwmaterialen en biedt voordelen voor bediening en onderhoud door de vervanging van de dieselmotor en de volumineuze interne hydraulica door een accu.

De Keestrack F6 wegenfreesmachine met een werkbreedte van 2.000 mm is het eerste model in het nieuwe koudfreesaanbod dat op de Aziatische markt wordt gelanceerd.

Keestrack levert met zijn nieuwe reeks wegenfreesmachines letterlijk baanbrekend werk. Gecoördineerd door Keestrack-China werkte een internationaal team van interne en externe specialisten in totaal vijf jaar aan het koudfreesconcept en presenteerde nu de Keestrack F6 als eerste productiemodel. De nieuwe freestrommel met specifiek freeswerktuigontwerp, bedoeld om hoge freesprestaties, snelle materiaalafvoer en minder slijtage te garanderen, resulteert in een lange levenscyclus. De 30 ton wegende uitvoering met Cummins-motor van 447 kW heeft een werkbreedte van 2.000 mm en een werkdiepte tot 320 mm. Andere kenmerken zijn volgens Keestrack het moderne, ergonomische ontwerp, de grote zwenkhoeken van de afvoerband en efficiënte stofbestrijdingssystemen. Al meer dan twee jaar bewijzen prototypes en voorseriemodellen van de Keestrack-wegenfreesmachines zich in grootschalige praktijkproeven over heel Azië, waar de nieuwe reeks ook geproduceerd wordt. Parallel met de introductie op de grootschalige markt van Zuidoost-Azië, werkt Keestrack aan strategieën voor andere wereldregio’s. Deze zullen bestaan uit de combinatie van een specifiek verkoop- en servicenetwerk met de uitbreiding van het modelaanbod op middellange termijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details