Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Nieuws

Introductie op de IFAT in München. Modulaire bovenbandmagneet voor mobiele recyclingsystemen

Overband_new_series_Ferrite_mobile

3 mei 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Op de IFAT in München –Stand B6 316- toont Goudsmit Magnetics uit Waalre een recent ontwikkelde reeks mobiele bovenbandmagneten. De modulair opgebouwde magneten verwijderen ijzerdelen uit onderliggende materiaalstromen en zijn bestemd voor mobiele recyclingsystemen zoals shredders, brekers en zeefinstallaties. De magneetscheiders zijn opgebouwd met Ferriet of Neodymium magneten waarbij laatstgenoemde van een 2-pool naar een 3-pool systeem is ge-upgrade. Dit aangepast ontwerp zorgt voor een sterker magneetveld uit dezelfde hoeveelheid magneten. De compacte en sterke Neodymium 3-pool bovenband laat te scheiden ijzer meer draaien en trekt het los, zelfs wanneer het onder een berg materiaal ligt. Dit levert uiteindelijk een schoner product op en maakt dat er meer metaal teruggewonnen kan worden.

Modulaire constructie

Het recente ontwerp van de mobiele bovenbandmagneten is modulair opgebouwd en bevat een extra afzwakker aan het eind van de magneet. Aangezien mobiele brekers een diversiteit kennen qua voeding –elektro of hydro-, biedt de modulaire constructie de gebruiker keuze uit een hydrodrive, gearmotor drive of drummotor drive. De afzwakmagneet komt in de nieuwe versie bovenop de verschillende werkbreedtes die beschikbaar zijn in 650, 800, 1000, 1200 en 1400 mm breed. Deze extra magneet draagt het materiaal verder buiten de transportband en zorgt voor een betere afwerping van de aangetrokken ijzerdelen. Bovendien vermindert dit de bandslijtage aanzienlijk. Bijkomend voordeel van de Neodymium magneten: door het lage gewicht van de magneet neemt de mobiliteit van de shredder of breekinstallatie toe.

Verbeterde afscherming

Zowel magneetveld als assen en lagers zijn in het nieuwe ontwerp beter afgeschermd. Het magneetveld straalt niet meer buiten de zijkant van de magneet uit en daarmee is de bovenband beter afgeschermd tegen vervuiling. Er blijft minder ijzer aan de buitenkant tegen de constructie hangen. Dat scheelt reinigingstijd en onderhoud. Een afschermkap op assen en lagers voorkomt het omwikkelen van metaaldelen zoals bijvoorbeeld ijzerdraad rond de as. De geoptimaliseerde afscherming aan de onderzijde van de band zorgt ervoor dat er geen ijzerdelen tussen de band en de magneet kunnen raken. Impact reducing layers – het plaatsen van een extra laag rubber tussen de meenemers- verlengen de levensduur van de band. De bovenbandmagneet bevat bovendien twee centrale smeerpunten, ook geschikt voor centrale smering. Dit bespaart operators kostbare tijd.

Goudsmit Magnetics heeft uit klantvragen opgemerkt dat er een grotere behoefte bestaat aan een betere magneet voor mobiele breek-, zeef- en scheidingsinstallaties. Het 3-pool Ferriet systeem werd vanaf het begin al toegepast voor bovenbandmagneten, maar is nu geoptimaliseerd voor mobiele toepassingen. Het 3-pool Neodymium systeem is een heel nieuw design en in serie ontworpen. Neodymium is sterker, Ferriet is prijsgunstiger. Beide magneten zijn te zien op de IFAT beurs.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details