Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Sloop & SchrootZeven & Brekers

Intensieve samenwerking in goede vriendschap: de klant vaart er wel bij

23 april 2020 Leestijd 8 minuten

Deel dit artikel

Intensieve samenwerking in goede vriendschap: de klant vaart er wel bij. Inmiddels beschikt Smet Rental over de grootste voorraad TANA brekers ter wereld. Onlangs kwam er zelfs de tiende TANA breker bij via Smart Equipment. Een succesnummer binnen de recyclage, maar dit succes is niet komen aanwaaien. Het begon allemaal zo’n vijf jaar geleden, met een eerste exemplaar.

We zitten aan tafel in Verrebroek, bij Smet Rental en praten met Stefaan en Valérie Smet en met Philippe Potier van Smart Equipment over de historie achter hun succesvolle samenwerking. Een interessant verhaal over kansen waarnemen, durf tonen en vooral vriendschappelijk zakendoen.

440dt_eco_yleiskuva_varjolla_medium-kopieren

Valérie Smet: “TANA werkt met een korf, je kunt van groot naar heel klein werken. Bovendien maken zij de sterkste brekers van dit moment.”(Beeld: smet tana).

 

De eerste stappen

Ooit is Potier bij Pon begonnen en bewerkte daar de Beneluxmarkt. “Daar is mijn band met Smet ontstaan”, opent hij het gesprek. “Smet kocht er veel materiaal van Komptech. Toen ik later naar de BIA Groep overstapte, in de rol van directeur verkoop, kreeg ik Smet wederom als klant. Een heel prettige samenwerking volgde. Vijf jaar geleden werd ik echter door TANA benaderd, om dealer te worden. Daar had ik wel oren naar, maar ik wilde dat avontuur niet aangaan zonder een goede servicepartner. Aangezien Stefaan inmiddels mijn beste klant en goede vriend geworden was, legde ik hem de vraag voor of zij brood zagen in het verlenen van service op de TANA machines. Het antwoord was duidelijk ‘ja’ en zo kon ik mijn plan voorleggen aan TANA. Ik had dus niet kunnen starten in deze rol, als Smet er niet geweest was. De eerste periode heeft Smet toen de service voor ons gedaan, inmiddels beschikken wij over een eigen serviceafdeling.” Potier begon met een eerste TANA machine, waarvoor Smet het servicegedeelte voor zijn rekening nam. Smart Equipment was geboren en bleek al snel anders dan de anderen te zijn. “De samenwerking die we hadden en nog steeds hebben, mag gerust een echt partnerschap genoemd worden”, aldus Stefaan Smet. “Vijf jaar geleden hadden wij vooral voorraad in machines voor grond- en wegenbouw en de groensector, maar dankzij Smart Equipment konden we samen het avontuur aangaan in de recyclage.”

shark_440em_front_s-kopieren

Inmiddels is hier nu de tiende TANA-breker geleverd.

 

Sterkste brekers

Het duurde niet lang voordat Smet een tweede TANA breker kocht bij Smart Equipment. Valérie Smet vertelt: “De laatste vijf jaar zit shredden en breken enorm in de lift. Het is niet meer van deze tijd om slechts met één merk te werken, bedrijven keken dan ook met belangstelling naar ons programma. Inmiddels is hier nu de tiende TANA breker geleverd.” Potier voegt toe: “Geen klant in de wereld heeft dat, zeker niet in de verhuur. Dat is vooral een grote verdienste van Smet, die zich enorm inzet voor TANA en TANA zelf, die zeer flexibele machines levert.” Dat wordt beaamd door Valérie Smet, die daarover zegt: “TANA werkt met een korf, je kunt van groot naar heel klein werken. Bovendien maken zij de sterkste brekers van dit moment. Daarmee wint TANA het op het gebied van veelzijdigheid. Smet is dan weliswaar niet merk gebonden, maar we bieden veel TANA aan, omdat ze zo goed en makkelijk inzetbaar zijn.”

smet-tana-kopieren

Eerst huren, dan kopen

“Ik probeer de driehoek Smet Rental – Smart Equipment – TANA zo goed mogelijk in stand te houden”, vervolgt Potier. “Smet Rental biedt de klant het comfort om eerste te huren en daarna te kijken of kopen een goede optie is. Dat werkt zeker en veilig voor de klant.” Een topper is de TANA 440, waarvan Smet Rental een mix heeft staan van uitvoeringen met wielen en rupsbanden. Ook de mobiele elektrische breker heeft zijn intrede gedaan. Een goede ontwikkeling, meent Stefaan Smet: “Minder CO2-uitstoot en ook binnen veilig te gebruiken!” Potier vult aan: “Elektrisch werken is goed voor lange termijncontracten. Wij verhuren als Smart Equipment nooit rechtstreeks, ook niet als uitgestelde betaling in een verkoop. Wie wil huren, is bij Smet Rental aan het beste adres.” Valérie Smet merkt op dat Smet Rental in 2020 alweer elf jaar actief in verhuur is. “Philippe is vanaf het begin in beeld geweest. Verhuren is voor de lange termijn erg fijn.” Stefaan Smet deelt mee dat hij er prima mee kan leven als uit verhuur een verkoop voor Smart Equipment volgt. “Zo helpen we elkaar”, zegt hij tot besluit. Hoe ziet de toekomst eruit, vragen we. Stefaan Smet antwoordt: “Binnen nu en vijf jaar zal het gehalte aan elektrische machines toenemen, de industrie moet zich voorbereiden op elektrificatie op de werf. Wij zullen als verhuurder daarin vooroplopen, om alles makkelijker te maken voor onze klanten.”   

De 440DT in volle actie.

De 440DT in volle actie.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details