Platform over de gehele recyclingstroom in België

NL | FR

Nieuws

Hoge zuiverheden in HDPE/PP

Screenshot-2022-02-03-at-10-10-57-Citeo_rapport_annuel_2017_BD(
De vestiging van Paprec Plastiques in La Loyère.

Tekst | Valérie Couplez

Beeld | Paprec Group

29 maart 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Meten is weten geldt het cliché. In elke editie van 2022 pakt RecyclePro daarom weer uit met cijfers over de afvalsector. Aan u om er ­inzichten uit te destilleren die uw productieproces kunnen optimaliseren of uw rendement kunnen verhogen. Om het jaar op een goede noot te starten, zetten we deze keer een topprestatie in de kijker. De Fost Plus stromen voor balen HDPE/PP voldoen als een van de weinige aan de in Frankrijk opgelegde zuiverheidsstroom van 98%.

Citeo werd in 2017 in het leven geroepen om de transitie naar een circulaire economie in Frankrijk te versnellen. De organisatie moet waken over een goede invulling van de uitgebreide producenten­verantwoordelijkheid voor huis­houdelijke ver­pakkingen. Noem het gerust de Franse tegen­hanger van Fost Plus dus. Citeo legt net als Fost Plus ambitieuze doelstellingen op om zijn doel te bereiken. Voor de verwerking van balen HDPE/PP eist het daarom een zuiverheidsgraad van 98%. 

Gegeerd op de markt

Een van de bedrijven die zich met deze targets geconfronteerd ziet is Paprec Plastiques. Dit maakt onderdeel uit van de Paprec Group die in totaal 12.500 mensen te werk stelt, verdeeld over 220 sites in Frankrijk en Zwitserland. De groep realiseert een omzet van 2 miljard euro. Paprec Plastiques directrice Sylvia Blond: “We zijn bijzonder tevreden over de kwaliteit van de balen HDPE/PP die we van Fost Plus ontvangen in onze fabriek in La Loyère. Hun zuiverheidsgraad bedraagt de vooropgestelde 98%.” Bijna geen enkel ander sorteercentrum haalt deze norm, wat de balen geleverd door Fost Plus bijzonder gegeerd maakt op de markt.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het RecyclePro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details